13 Şub

Hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı mart ayının son günleri ve Nisan ayının başlarından itibaren bizler için risk oluşturabilecek olan kulağakaçan böceklerine karşı ilaçlama ve izalasyon önlemlerinin alınması, yaz aylarınındı kulağa kaçan böceklerinden ve bu böceklerin oluşturabileceği etki ve zararlardan korunmak için önemlidir.

kulağakaçan
Kulağakaçan

Kulağakaçanlar Kulağa Girer mi ?

Aslında bu böcek türünün ismi ile insan kulağına kaçtığı eylemi aynı orantıda bulunmamaktadır. İsmi kulağa kaçan ancak neredeyse hiç insan kulağı içine özellikle kulağakaçan böceklerinin girdiği rastlanılmamıştır. Diğer böcek türlerinden olan karınca, hamamböceği, karasinek, sivrisinek insan vücuduna açık olan vücut deliklerinden ne kadar oranda girme ihtimali var ise kulağakaçan böceğin inde girme ihtimali o kadar bulunmaktadır.

Kulağakaçan böcekleri Tehlikeli midir?

Kulağakaçan böcekleri dış görünüşleri itibariyle, solucan, sümüklü böcek, kırkayak türlerinden biraz daha korkutucudur. Arka kısmında bulunan kıskaçlar insanlar tarafından korkutucu olarak görülse de, insanlara zarar vermek için yaratılmamışlardır. Kulağakaçanlar arka kıskaçlarını cildinize acı verici bir çimdik atmak için çok hafif makasa alabilirler. Kıskaçlarını insanlara saldırmak için değil diğer kulağakaçanlar arasında üstünlüğü sağlamak için kullanırlar.
Kulağakaçanlar özellikle tehlikeli zararlılar değildir.
Zehirli bir ısırıkları veya sokmaları yoktur ve hastalık bulaştırma olasılıkları yoktur. Kulağakaçanların oluşturduğu tek tehlike, kulağakaçan istilası olduğunu bilmenin getirdiği olası psikolojik bir rahatsızlıktır. Özellikle böcek fobisi olan kişilerde akrep, çiyan dan sonra gelmektedir.

Kulağa Kaçan Böceği Yatak İçerisine Kadar Girebilir mi?

Kulağa kaçan böceği uygun ortamı bulursa, canı da isterse insanların tüm yaşam alanlarının içerilerine, hatta yatak odasındaki yatakların içlerine kadar girebilirler

Kulağakaçanlar nemin çok yüksek olduğu yerleri çok severler. Kulağakaçanlar nemli bir bahçe, ağaçtan dökülen yaprakların alt kısımları yazlık betonların altındaki nemli ve rutubetli yerler doğal bir yaşam alanlarıdır. Eğer yaşam alanlarınıza, özelliklede yatağınıza kadar giren bir kulağakaçan bulduysanız, bunun nedeni muhtemelen evinizin veya işinizin kulağakaçan dostu bir ortama yakın olmasıdır.

Bahçenizdeki yaprak yığınları ve organik kalıntılar, açıkta bırakılan şömine odunların özellikle alt, toprağa yakın bölgeleri, kulağakaçanlar için çekici olabilir. Yakacak odun yığınları ve çürük kütükler, güverte ve verandaların altındaki nemli topraklar kulağakaçan böcekleri ile yakın temas edebileceğiniz yerlerdir.

Özellikle villa tipi müstakil evlerde ikamet ediyorsanız eğer, dış duvardaki  çatlaklar veya boşluklar varsa, dışarıdaki kulağakaçanlar bu noktalardan ev içlerine girebilirler. Kulağakaçanların içeriye girmesini önlemenin en iyi yolu bahçenizi korumak ve çürüyen organik kalıntıları ortadan kaldırmaktır. Herhangi bir sızıntıyı düzelterek veya aşırı doygun toprağa neden olan tıkanmış olukları ve drenajları temizleyerek bahçedeki nem oranını düşürmeniz gerekmektedir. Bahçe sulamasını gün sonunda belirli süreler ile yapmanız gerekmektedir.

Ev iç kısımlarına girişlerini engellemek için izalasyon tedbirlerinin eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekmektedir. Aşağıda sizler için hazırlamış ipuçlarına riayet ederek kulağa kaçan böceklerin ev iç kısımlarına girişleri engelleyebilirsiniz.

  1. Evinizin duvarındaki çatlaklar kulağakaçan, bahçe böceklerinin, tespih böceklerinin ve özelliklede akrepler doğal yaşam alanı olması için uygun yerlerdir. Bundan dolayı bu çatlak ve yarıkların kapatılması ve izole edilebilmesin ev iç kısımlarına girişleri engellemek için gereklidir..
  2. Evdeki nemi azaltın. Mutfağınız veya banyonuz iyi havalandırılmıyorsa, kulağakaçanlar bu ortamı tekletemeyeceklerdir.
  3. Bahçenizde süs havuzu veya yağan yağmurlardan dolayı göllenme var ise boşaltmanız kulağakaçan böcekleri ve sivrisinek larvalarının uygun ortam bulmaması için  su birikintileri hem kulağakaçanlar hem de diğer zararlılar için ortak bir cazibe merkezidir.
  4. Kulağakaçanların, özellikle kapınızın açık olduğu zamanlarda içeri girerler
  5. Bahçenizi bakımlı tutun. Dışarıda, kulağakaçanlar genellikle düşen yapraklar, ölü odun ve malç gibi ölü organik maddelerin etrafında toplanır. Bu gibi doğal alanların ortadan kaldırılması gereklidir.
  6. Bahçenizdeki genç bitki sayısını sınırlayın. Kulağakaçanlar genellikle fidanlar ve genç bitkilerle beslenirler.
buca böcek i̇laçlama
Buca Böcek İlaçlama

Kulağakaçan Böcek Isır mı?

Kulağa kaçan böceği insanları ısırmaz, arkalarındaki kıskaçlar akrep böceklerindeki gibi kıstırma, yakalama, sabit tutarak iğnesi ile zehirleme gibi değildir. Kulağakaçan böcekleri kıskaçlarını, diğer böcekler ile savaşırken kullanırlar. Sadece kıskaçları çimdik atılan insandaki kadar acı verir ama ısırma özellikleri yoktur.

Kulağa Kaçan Böcek Zehirli midir?

Hayır, kesinlikle zehirli değildir. Kulağakaçan böceğinin zehirli iğnesi bulunmamaktadır.

Kulağakaçan böceği ile Kıstırgaç böceği Aynı mıdır?

Evet her iki isimde aynı böceği gösterir, âmâ farklı yerlerde bu iki farklı isim ile anılmaktadır.

Kulağakaçan Böceği İlaçlaması Nasıl Yapılmaktadır.?

Aslında kulağa kaçan böceği diğer ev içerisinde yaşayan böcek türleri olan hamamböcekleri, kakalak, kalorifer böceği, Alman tipi hamamböceği gibi böcek türlerinden hastalık yayma ve taşıma özelliklerinden farklı olarak zararsız bir böcek türüdür.
Dış görünüşü itibariyle arkasındaki kıskaçlardan dolayı, insanlar tarafından hep akrep böceği gibi zararlı, ısırıcı özelliği varmış gibi algılanmaktadır. Kulağakaçan böceği aslında bir tür bahçe böcekleri türündendir.
Zararı olmayan, bahçelerdeki nemli ortamlarda yaşamayı seven, çok nadir olarak ta ev içlerine giren bir böcek türüdür. Âmâ insanlardaki korku bu kulağakaçan böceği ile ilaçlama yaparak mücadele etmeyi zorunlu bırakmaktadır.
Bizde İzmir İlaçlama Şirketi olarak, görevimiz ve esas işimiz zararlılar ile mücadele ve ilaçlama olduğundan dolayı bu kulağakaçan böceklerini hizmet ücreti karşılığında öldürmemiz ve yok etmemiz gerekmektedir. Kulağa kaçan ilaçlamasında ev içi ve ev dışı tüm alanların ilaçlaması gerekmektedir.

Kulağakaçan İlaçlama Ücreti Ne Kadar?

Kulağakaçan böcek ilaçlamasında ev dış alanlarının, evinizin bahçe kısmının, bahçe sınır duvarlarının komple ilaçlamasının yapılması gerekmektedir. İzmir Karşıyaka, Mavi şehir, Narlıdere, Sahil evleri, Güzelbahçe, Urla, Çeşme altı, Çeşme, Alaçatı ve benzeri bahçeli evlerin bulunduğu villa ve müstakil evlerde kulağakaçan böceklerine karşı ilaçlama kulağakaçan böcek ilaçlama ücretimiz.200TL ve 300TL arasında değişiklik göstermektedir.

Kulağakaçan İlaçlamasında Hangi Böcek İlaçları Kullanılmaktadır?

İlaçlama şirketimiz tarafından tüm haşere ve böceklere karşı Sağlık Bakanlığından tarafından, Halk Sağlığı alanında ruhsatlı kokusuz özelliği olan biyosidal ürünler ve kimyasal ilaçlar kullanılmaktadır.

Kulağakaçan Böceği için En iyi İlaçlama Firması  Hangisidir?

İzmir’de en iyi ilaçlama firmaları arasında ilk beş sırada bulunan Aden İlaçlama firması size tüm haşere, böcek ve kulağa kaçan böceklerine karşı en etkili, en uzun süre etkili ilaçlar ile ilaçlama yapmayı taahhüt etmektedir.

Kurumsal İlaçlama

Haşere mücadelesi küçük ve kontrollü alanlarda kişisel çabalar ile yapılabilse de, ancak, kontolü zor olan, depo, hastahane, işletme, fabrika gibi büyük alanlarda, çok daha sıkı tedbirler alınmalıdır. Bu önleme ve mücadele hizmetleri ise, hem ekipman ve kullaılacak ürünler, hem de alanında sertifikalı ve eğitimli uzmanlar tarafından yapılmalıdır.

Kulağakaçan ilaçlaması hizmetlerimiz ile ilgili bilgi almak için; iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

Ve en önemlisi 20 yıla aşkın İzmir böcek ilaçlama ve ilaçlama saha tecrübesi,uygulama tecrübesi bulunan İzmir İlaçlama Firmamız Aden ilaçlama tarafından özel makinelerimiz ile yapacak olduğumuz böcek ilaçlaması için bizlere 0.232.2550101 numaralı telefonlardan ulaşabilrsiniz.

0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz.