Şantiye İlaçlama

 

Şantiyeler bir yapının temel aşamasından, bitiş aşamasına kadar olan süre zarfında yapılan tüm yapısal işlemlerin yönetildiği, yatılı çalışanlara yemek, aş, sosyal alanların, yatakhanelerin içerisinde olduğu yerlerdir. Şantiye alanlarında devamlı kazı ve inşaat çalışmaları olduğundan dolayı, inşaat aşamasına başlanılmadan önce doğal toprak ve bitki örtüsüne sahip zeminler de birçok kemirgen, yılan, çiyan ve akrep türü zararlılar doğal yaşam alanları oldukları için bulunmaktadırlar.

Binaların inşaatına başlanılmasıyla birlikte toprağa ve zemine vurulan her bir kazma ve kepçe darbesi bu alanda yaşayan tüm sürüngen ve böcek türlerinin yuvalarından kaçarak en yakın gizlenme yerlerine doğru kaçmalarını ve kendilerine uygun ortamlarda yaşamaları anlamına gelmektedir. İnşaat ve kazıma çalışmalarından kaçan bu türler çoğunlukla tüm şantiye alanlarında kullanılan geçici konteyner veya prefabrik yapıların altı kısımlarına yuvalarını taşırlar ve bunun neticesinde ise tüm şantiye çalışanları için belli bir süre sonra zararlılar ve kemirgen ve sürüngenler ile mücadele edilmesi gerekmektedir. Firmamız olarak özellikle gıda çevresi, şehitler caddesi ve Halkapınar semtlerinde inşaat ve bina çalışması olan birçok yapılardaki şantiye alanlarında ilaçlama hizmetlerini yürütmekteyiz.

Şantiyelerde doğal yuvalarının bozulması ve geçici, yetersiz altyapı dan dolayı oluşan böcek ,akrep  ve sürüngenlerden başka da ,çalışan ve özellikle şantiye yatakhane ve koğuşlarında kalan inşaat çalışanlarını çok etkileyen tahtakurusu problemde çok sık rastlanan bir böcek türüdür. İnşaat aşamalarında çalışan işçilerin getirdikleri yatak ve döşeklerden bulaşan bu zararlı türü ile uğraşmak ve ilaçlama ile yok edilmesini sağlamak çok uzun bir süreçtir. Tahtakurusu ilaçlaması yapılan koğuşların ve yatakhanelerin, tahtakurusu ilaçlamasından sonra en az 12 saat kapalı tutulması ve ilaçlama uygulamasının yapıldığı gece o alanlarda yatılmaması gerekmektedir. Tahtakurusu şantiye ilaçlamalarında uygulanacak diğer bir ilaçlama metodu ise fumigant böcek ilaçları ile gerçekleştirilen fumigasyon ilaçlama uygulamasıdır.

Ancak fumigasyon ilaçlama uygulamasını, Sağlık Bakanlığından Biyosidal ürün uygulama izin belgesi olan firmaların yapması yasaktır. Fumigasyon ilaçlama uygulamalarında yapılacak olan bir hata insan ölümleri ile sonuçlanabileceğinden dolayı sadece Zirai     Karantina Müdürlüğünden Fumigasyon uygulama İzin Belgesi olan yetkili firmalar tarafından yapılması gerekmektedir .Aden ilaçlama firması olarak Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı, İzmir zirai Karantina Müdürlüğü tarafından uygun görülerek firmamıza verilen ,Fumigasyon Uygulama İzin Belgesine sahip bulunmaktayız.