İzmir Böcek İlaçlama

Bahçe Zararlıları

Çeşitli Dış Alan Toprak Bahçe Böcekleri İlaçlama

Her böcek zararlı değildir. Pregatör yani faydalı böceklerde vardır. Örneğin bahar başlangıcı aylarında, dış alan duvarlarda ve bahçelerde kırmızı örümcek, akarlar görülebilmektedir. Bu tür böcekler ile beslenen örümcekler vardır.

Örümcek türlerine göre, hem faydalı hem zararlı olabilirler. Yine dış alanlarda yaşayan kabuklu bitler, danaburnu, bok böceği, tespih böceği, gergedan böceği, çekirge, karınca, peygamber devesi, tırtıl, kurtcuk, kelebekler vb sıralayabiliriz.

Sonuç olarak, doğada bizimle birlikte yaşayan daha sayamadığımız bir çok böcek vardır. Bizler böcekleri kendi yaşam alanlarımızdan uzak tutabiliriz, fakat onlarında bir yaşam hakları vardır. Bu yüzden bize ve meskenimize zarar verecek böceklere bahçe ilaçlaması yapmak gerekmektedir.

Sümüklü böcek İlaçlama

Sümüklü böcekler, yumuşakçalar sınıfındadır ve salya bırakırlar. Maksimum zarar, sümüklü böceklerin beslenmesi için en uygun zaman olan ılık ve nemli dönemlerde gerçekleşir.

Sümüklü Böcek Zararları Nelerdir ?

Sümüklü Böcek

Sümüklü böcek zararlarını, şu şekilde sıralayabiliriz. Çok genç bitkilerde, tohumların içini boşaltırlar, yaprakları çizerler ve kökleri yerler. Yaşlı bitkilerde, çiçeklere, yumru köklere ve köklere zarar verirler, bu da ciddi kalite kayıpları ile sonuçlanır. Beslenme zararı birçok hastalık türünün girişine neden olur. Mukus salgısı, özellikle çiçek ve salata bitkilerinde kalite kaybına neden olur. Bu yüzden dış alanlarda sümüklüböcek pelet yemleri ile uygulama yapmak gerekir.

Pire İlaçlama

Pire, kendi vucudunun 150 katı kadar yükseğe zıplayabilen, kanatsız, küçük, kan emici canlılarıdır. Medikal önemi bulunmaktadır.

Pireler, ılıman iklime sahip bölgelerden tutun, kutuplar gibi aşırı soğuk iklime sahip bölgelere kadar yayılmıştırlar. Vücutları çok özel ve dayanıklıdır. Pireler bu özel vücut yapıları sayesinde memelilerin ve kanatlıların derisine tutunur ve derisine tutunduğu canlının kanını emerek beslenir.

Pire Zararları Nelerdir?

Pireler konakladıkları canlıdan, başka bir canlıya geçerken beraberlerinde çok tehlikeli ve ölümcül hastalıkları da taşır ve bulaştırırlar. Genellikle köpek, kedi, insan, tavşan ve kümes hayvanlarında bulunurlar ve ısırdıkları yerleri uyuşturmak için kullandıkları salgı kaşıntı yaratır.

Alerjik reaksiyon gösterildiği takdirde deride kızarıklıklar ve yaralar oluşur. Dış alanda yaşayan hayvanların doğum sonrasında yavru bireylerin plasenta sıvısını üzerinden atamaması sonucu, pire bakterisi oluşmakta ve bu canlılar üzerinde üremektedirler. Aden ilaçlama, Mesken bahçe alanları, sığınaklar, bodrumlar gibi alanlara doğum yapan anne bireyler, yavruları ergin hale gelince ortamdan uzaklaştırmakta, siz mesken sahiplerine hediye olarak pireler bırakmaktadırlar. Acil olarak pire ilaçlama yapılması gerekmektedir.

Kene İlaçlama

Keneler kan emici canlılardır. Kan emmek amacıyla kanını emecekleri canlıya tutunabilmeleri için bacaklarının uçlarında çengeller ve vantuzlar mevcuttur. Çengel ve vantuzları sayesinde, deriye çok rahat bir şekilde tutunur ve hortumları ile tutundukları canlının kanını emerler.

Kene
Kene

Tutundukları canlının kanını emip iyice şiştikten sonra, yani doyduktan sonra hortumlarını deriye sapladıkları yerden çıkarır ve kendilerini yere atarlar ve konakladıkları canlıdan uzaklaşırlar ve otlar, çimler, duvarlar ve ağaç vb yerlere tırmanırlar ve tekrar acıkıp üzerine tırmanacakları başka bir canlıyı beklemeye başlarlar.

Kenelerin ön ayaklarının uçları dokunma ve koku alabilecek şekilde yaratılmıştır. Ormanlarda ve açık arazilerde bulunduğu ağacın altından bir hayvan geçtiği takdirde, kendisini tutunduğu ağaçtan bırakarak canlının üzerine düşer ve üzerine düştüğü canlıya tutunur.

Canlının üzerine tutunduktan sonra hortumunu, üzerine tutunduğu canlının derisine sokarak kanını emer. İnsan ve hayvan hastalıklarının taşınmasında rol oynayan hastalık vektörlerindendir. Birçok bakteri, virüs, taşıdıklarından hastalığa sebep olabilirler. Keneler felçlere, alerjik reaksiyonlara da yol açabilirler. Son yıllarda özellikle kenelerde KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞ hastalığı mikrobu gözlenmiştir. Kene ilaçlama hizmetlerimiz için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

Vücuda kene yapıştığı gözlenirse hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. İzmir Aden İlaçlama olarak, Mesken bahçe ilaçlaması, kır düğün salonu ilaçlaması, piknik alanları ilaçlaması, otel ilaçlaması gibi alanlarda uygulama yapılmaktadır.

Örümcek İlaçlama

Örümcekler türleri, yırtıcı bir türdür. Örümcekler birbirlerine de saldırmaktan çekinmezler. Avladıkları türler de çok çeşitlidir. Böceklerle beslendiklerinden dolayı, faydalı sayılabilirler. Örümcek türlerinin bir kısmı, avlarını yakalamak için ağ örerek tuzak kurmaz. Bır kısmı da, avının üzere sıçrayarak avını yakalar.

Suda böcek, kurbağa ve balık avlayanlar türleri de vardır. Avını yakaladığında, kıskaçlarına açılan zehir salgısı ile felce uğratarak, eritici bir enzim sıvısı ile avını etkisiz hale getirir.

Örümcek
Örümcek

Örümcek, midesini eve uzuvları ile bir pompa gibi bu sıvıyı avından emer. Avı sonrasında ise boş bir kabuk benzeri hale dönüşür.

Örümceğin avları arasında, böcekler, küçük kuşlar bulunabilir. Örümcek türlerinin bazıları yalnızca örümcek ilaçlama ile kurtulabileceğiniz türlerdendir.

Örümcek Zararları Nedir?

Yaşam alanlarında görülen ve özellikle binaların zemin katları ve ortak kullanım alanlarında, bahçe duvarlarında, yuvalanan örümceklerin zararları nelerdir? şeklindeki düşüncelerin cevaplanması için, örümcek yaşam yerleri hakkında bilgi sahibi olunması, karanlık ve loş alanlarda yuvalanan örümceğin zararlarının oldukça fazla olduğu bilinmelidir.

Zehirli böcekler gurubunda olan örümcekler, insanları sokarak zarar verirler. Genellikle el, yüz, boyun, kol ve omuzdan sokan örümcekler, soktuğu deride iki tane delik açmaktadır. Kimi vucutlarda alerjen etki yaratmaktadır. Örümcek sokmasında, yanma, ağrı, kaşınma, şişlik, bitkinlik, nabız artması ve soğuk terleme gibi zehirlenme belirtileri görülür. Ayrıca gıdaların ve eşyaların üzerinde dolaşarak mikrop bulaştırırlar. Özellikle çoçuklara dikkat edilmelidir.

Çiyan İlaçlama

Çiyan ve türleri, çok hızlı hareket eden, uzun vücuda sahip, çok bacaklı eklembacaklıdır. İri türleri zehirlidir, bir çoğu dişleri küçük olduğundan deriyi delemez, sıcak iklimlerde yaşarlar. Isırdığı yere buz konularak, küçük çaplı tıbbi destek alınmalıdır.

Genelde taş altları, bahçe duvarları çatlakları, ağaç parçaları veya ağaç içi boşluklarında yaşarlar. Akrep, örümcek ve küçük böcekleri yiyerek beslenir. İzmir Aden İlaçlama telefonlarına, haşere ilaçlama firmalarına sık sık panik halinde çıyan ilaçlama talepleri gelmektedir. Bahçeye sahip mesken sahiplerine, yaz başlangıcında ilaçlama yaptırmalarını öneriyoruz.

Kırkayak İlaçlama

Kırkayak ilaçlamasında, akrabası çiyan ile, hemen hemen aynı ilaçlar kullanılıyor olsa da, kırkayak ilaçlama çok daha hafif ürünlerle yapılabilecek bir işlemdir ki, insan sağlığının riske atılmaması adına daha hafif kimyasal maddelerin kullanımının tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.

Kırkayaklar ise genel de çiyanın aksine sokmaz ve ısırmaz, dokunulduğunda veya tehlike sezince hemen kıvırılıp ölü taklidi yapar, fakat genelde bayanlar ve çoçuklar zehirli olduğunu düşündüklerinden çok korkarlar. Çiyan ile aynı yaşam formuna ve yaşam alanlarına sahiptirler. Bahar başlangıcında ilaçlama yapılması gelen zararlıya karşı koruma sağlayacaktır.

Yılan İlaçlama

Yılanlar uzun, ayaksız, etobur sürüngen hayvanlardır. Ayaksız kertenkelelerden, dış kulak ve göz kapaklarının olmaması ile ayırt edilirler.

Yılanlar vücudu üst üste binen pullarla kaplıdır. Ayrıca bu pullar sayesinde hareket ederler. Yılanların görüşü zayıftır ve genellikle üç metre öteyi görmekte zorlanırlar. Yılanlar koku almak için dillerini kullanırlar.

Bahçe zararlıları
Bahçe zararlıları

Uzun ve çatallı dillerini dışarı çıkarıp içeri sokarak havadan ve yerden gelen kimyasal kokuları analiz ederler. Yılanlar çenelerindeki bir organ sayesinde duyarlar. Genellikler geceleri görünmeden ve gizli olarak yaşarlar. Bazıları avını zehirler, bazıları da avını boğarak öldürürler.

Küçük yılanlar böcekleri yutarak avlarlar. Yılanların dişleri bulunmadığı için avlarını yutarak midelerinde sinridime geçer. Yılanlarda toplu ve eşli yaşarlar. Ev, otel gibi alanlara, yiyecek bulmak için veya su ihtiyaçlarını karşılama için gelirler.

Aden ilaçlama firması özellikle çalıştığı otellerde, uzman personellerce yaz başlangıçlarında dış alanlarda, yılan yuvası taraması yaparak, yılan ilaçlama hizmeti vermektedir.

Bitki Öz suyunu Emen Bahçe Böcekleri

Böcekler sadece insanlara zarar vermez. Dış alanlarda, tarım arazilerinde, bahçelerde, kır bahçeleri, hobi düğün ve organizasyon alanlarında bulunan bitkilere de zarar vermektedirler.

Örneğin; taflan süs bitkisine yapışan özsıvı emici böceği, bitki damarlarındaki özsuyu emmekte ve konukçu olduğu bitkinin solmasına ya da, yapış yapış olmasına neden olmaktadır. Bu yapışkanlık bitkiden yere akmakta ve bununla beraber birçok böceği de ortama çekmektedir.

Özellikle karıncalar bitki çevresine hücum etmektedirler. Yine bir örnek çim kurtları da, çime dadandıkları zaman, çimde seyrelme, solma, yada kurutma eğilimi göstermektedirler. Acil olarak ilaçlama yapılması gerekmektedir. Yoksa bahçenize özenerek yaptırdığınız çiminizi kaybedersiniz.

Kendimde bahçemi ilaçlayabilir miyim?

Bahçe İlaçlama

Kendinizde bahçenizi ilaçlamayabilirsiniz. Fakat ilaçlama pompası fiyatları, uygun biyosidal ürünü seçimi, etkin uygulama metotu, biyosidal ürün uygulama dozları seçimi için uzman personellerce ilaçlama yaptırmanızı öneriyoruz

Bahçe ilaçlaması için sırt pompası fiyatları nelerdir?

ilaçlama pompası

Tam otomatik (yandan basmalı) ve yarı otomatik ( üstten basmalı) sırt pompalarını Aden İlaçlama firmasından temin edebilirsiniz. İlaçlama pompa fiyatları ortalama 300-500 TL (2021) arasında fiyatları değişmektedirler.

Bahçe ilaçlaması için ilacı nereden temin edebiliriz?

Aden ilaçlama firmasından yada biyosidal ürün satan firmalardan da temin edebilirsiniz.

Sümüklü böceklerden kurtulabilir miyim?

Sümüklü böcekler için uygulamada tozlama ve pelet yemler kullanılmaktadır. Bitkilerinizin önlerine ve duvar diplerinize serpebilirsiniz. Sümüklü böcekler peletlere yönelecek ve zarar vermeyecekleridir.

Düzenli olarak kene ve pire için bahçe ilaçlaması yapılması gerekir mi?

Bahar aylarının gelmesiyle, düzenli olarak bahçe ilaçlamasının yapılmasını öneriyoruz. Aden ilaçlama firması dış alan bahçelerde, hobi bahçelerinde, kır bahçelerinde, kır düğün salonu ve organizasyon alanlarında düzenli olarak kene, pire ilaçlamasını uzman personellerce Benzinli sırt tipi atamizörler le düzenli olarak yapmaktadırlar.

Bahçe ilaçlaması ne zaman yapılır?

Bahçe İlacı

Bahçe ilaçlaması, eğer bahçenizde zararlı böcekleri görüyorsanız yapılması gerekmektedir. İlkbahar, yaz, sonbahar ayları ideal zamanlardır. Kış aylarında ilaçlama yapmak pek önerilmez. İlaçlama yağmur olmayan havalarda, sabah saatlerinde ve ya akşamüstü saatlerinde yapılması önerilmektedir.

Öğlen güneşin etkili olduğu saatlerde bitki üzerideki böceklerin ilaçlaması önerilmemektedir. Fayda sağlayacak olan ilaç, güneşin yakıcı etkisiyle yapraklara da zarar vermektedir. Bu yüzden kimyasal mücadele de Aden İlaçlama uzman personellerce destek alınarak yapılmalıdır.

Yılan ilaçlaması nasıl yapılır?

Yılan ilaçlama için amatör uygulama yapılmasını önermiyoruz. İzmir Aden İlaçlama olarak, ilk önce yuva taraması yapıyoruz. Yılanlar kendileri yuva kazamazlar. Kedi, köpek, fare, köstebek, ağaç ve duvar boşluklarına saklanırlar.
Bu alanların tespiti sonrası zehirli yemler bırakılmaktadır. Eski zamanlarda kükürt uygulaması yapılmaktaydı. Artık önerilen bir uygulama değildir. Hem uygulayıcının uygularken çok dikkat etmesi gerekmektedir. Hem de yılan zararlısı gıdaya ve suya ihtiyacı var ise kükürt tozunun üstünden geçmektedir.

Çiyan, Akrep, Kırkayak ilaçlaması sonrası evi kapatmak gerekir mi?

Evet. Aden ilaçlama firması olarak bu tür zararlı ilaçlaması sonrası evlerinizi en az 2 saat kapalı tutulmasını öneriyoruz. İlaçlama öncesi açıkta gıda bulundurulmuyor ve gıda güvenliği sağlanıyor. Daha sonra da ortamda ilaçlama işlemi yapılıyor. 2 saat içerisinde de yaşam alanı içerisinde bulunan zararlı var ise ölüyor. Gelecek olan zararlılara karşı da koruma sağlıyor.

İzmir Böcek İlaçlama Servisi Aden İlaçlama, garantili ilaçlama servisi, Sağlık Bakanlığını Halk Sağlığı biriminden 2015-136 ruhsat numaralı, Biyosidal Ürün Uygulama Belgesi, TSE 8358 Ev, İşyeri ve Yerleşim Alanlarında bulunan zararlılara karşı, haşere mücadele hizmeti, genel standartları, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemleri gereksinimleri, ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemleri gereksinimleri, ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemleri gereksinimleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir Zirai karantina Müdürlüğünden, 2017-4 ruhsat numaralı Zirai Fümigasyon Ruhsatı ve Metil Bromür Uygulama Ruhsatı,  Sağlık Bakanlığı Türkiye Sahileri ve Hudutları Sağlık Genel Müdürlüğünden 2017-51 ruhsat numaralı Uluslar Arası Çalışan Taşıtlarda ve Giriş Noktalarında Uygulanacak İlaçlama İşlemlerine ait İzin Ruhsatı belgelerine sahiptir.

Haşereleri incelemek için tıklayın.

Korona virüs Sertifikası, Restorant, Cafe ve işyeri ilaçlaması ve diğer ilaçlama konularında. 0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ve en önemlisi 20 yıla aşkın İzmir böcek ilaçlama ve ilaçlama saha tecrübesi,uygulama tecrübesi bulunan İzmir İlaçlama Firmamız Aden ilaçlama tarafından özel makinelerimiz ile yapacak olduğumuz böcek ilaçlaması için bizlere 0.232.2550101 numaralı telefonlardan ulaşabilrsiniz.

0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz.