İzmir Çeşme ilaçlama firması

İzmir’in yaz aylarında bir milyon nüfusa ulaştığı en çok tercih edilen yazlık ilçesi Çeşme ilçesinde ve Çeşme’ye bağlı Alaçatı, Çiftlikköy, Şifine, Germi yan, Ildırı, Ilıca, Boyalık mahallelerinde Aden ilaçlama firması olarak, hamamböceklerine, çiyanlara, akreplere, örümceklere, sivrisineklere, karasineklere, akreplere, karıncalara, kanatlı karıncalara, termit zararlılarına, nem sineklerine karşı etkili sıvı ilaçlama, jel ilaçlama, açık alan ilaçlama, rezidüel ilaçlama, dış alan bahçe atomizör ilaçlama ve organik sinek yakalama tuzakları kullanarak, Çeşme ilaçlama hizmetlerini yürütmekteyiz.

Alaçatı böcek ilaçlama

Son haftalarda Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı mahallesinde, özellikle yazlık sahibi olan kişilerin, evlerine geldikleri zaman, ev iç kısımlarında, fare ve kemirgenlerin ev içlerine yuva yaptıkları ve birçoğunda ise farelerin, kış ayını evin mutfak kısmında geçirdiği ve bu yerlere yavru yaptıkları, dışkıları ve idrar izlerini bıraktıklarının şikâyeti talebi bulunmaktadır.

Aden ilaçlama şirketi olarak Çeşme ilçesinde haftanın 7 günü tüm gün hizmet vermekte olan uzman ilaçlama personelimiz ikamet etmektedir. Çeşme ilçesinden gelen ilaçlama taleplerine en hızlı şekilde müdahale ve ilaçlama hizmeti vermekteyiz.

çeşme ilaçlama
Çeşme ilaçlama

Evlerde bulunan kemirgenler için öncellikle kemirgenlerin ev iç kısımlarına giriş yaptığı noktaların tespiti ilaçlama teknisyenleri tarafından tespiti yapılarak bu yerlerin izolasyonun yapılmaktadır. Bu izolasyon tedbirlerinin alınmasına mütakip, iç alanda var olan kemirgenlere karşı, kemirgenlerin rahat giriş çıkış yapabilecekleri ve içerisindeki yemleri yemeleri için özel üretilen kemirgen yemleme istasyonları kullanılmaktadır.

Kemirgenler

Kemirgenler kendileri için özel üretilmiş bu yemleri yemesinden 48 saat sonra vücutlarındaki kılcal damarların çatlaması sonucu iç kanama geçirerek ve hastalanarak yuvalarında ölmektedirler. Çeşme ilaçlama şirketini arayan kemirgen ve fare şikayeti olan birçok kişinin en çok sorduğu soru, farelerin yemi yedikten sonra bu kutu içerisinde mi ölecekleri sorusu olmaktadır. Bu sorunun cevabı ise bu siyah kemirgen yemleme istasyonlarının iki ucu açık olduğundan dolayı kemirgenler bu kutunun içerisine rahatlıkla korkmadan girerek içerisindeki fare zehrini rahatlıkla yemektedirler.

Çeşme ilçesinde yazlık sahibi olan ev sahiplerinin, yaz başlamadan önce, genel temizlik için geldiklerinde, evlerinde onları yine karşılayan davetsiz misafirlerden bir tür de termit ahşap zararlıları ve kanatlı karıncalardır.

Karıncalar

Evin bahçeye yakın kapı pervazlarında, aliminyum doğrama kenarlarında, dış duvara yakın yerlerde birçok ölü ve canlı olarak karşılaştıkları türdür kanatlı karıncalar. Bir çok ev sahibi bu kanatlı karıncaların, bahçedeki karıncalar ile aynı olduğunu düşünse de, çok farklıdırlar.

Kanatlı karıncaların oluşmasının tek nedeni, nem ve kışın dışarıdan ev iç kısımlarına sızan, yağmur sularının bulunduğu yerdeki çürümeden kaynaklıdır. Eğer bu yağmur suları, evin iç kısmındaki laminat parke, ahşap rabıta veya ahşap kapı pervazlarına yumurta bıraktı ise, eğer maddi olarak ta ev sahibine çok zarar verdiği anlamına gelmektedir.

Bu kanatlı karıncalardan Çeşme’de profosyonel olarak termit ilaçlaması, kanatlı karınca ilaçlaması yapmakta olan Aden İlaçlama Şirketi tarafından ekonomik ilaçlama hizmeti alabilirsiniz. Kanatlı karınca ilaçlaması diğer böcek ilaçlamalarından farklı olarak yapılmaktadır. Kanatlı karınca zararlılarının yuvalarının tespitinin yapılarak bu yuvalarda kurt aşamasında bulunan kanatlı karınca larvalarının ilaçlanarak yok edilmesi gerekmektedir.

Alaçatı

Alaçatı taş evlerinde en çok karşılaştığımız ve yazlık sahibi müşteriler tarafından görülen,tespit edilen haşere ve zararlı haşere türlerinin başında akrepler gelmektedir. Alaçatı mahallesindeki evlerin taş olmasından ve bu taş evlerin iç kısımlarının da taş ev özelliğinden dolayı serin olmasından akrepler için yazın sıcak havalarda çok iyi bir gizlenme ve yaşam kaynağı olmaktadır.

Zehirli akrep türlerine karşı taş evlerin tüm iç kısımları akrepler için etkili ve yüzeyde uzun süre kalabilme özelliği bulunan mikrokapsül özelliği bulunan, akrep ve böcek ilaçları ile detaylı ilaçlamalar yapılarak %100 akrep ölümleri ile sonuçlanan akrep ilaçlamaları yapılmaktadır.

Çeşme ilçesinin kıyıdan daha uzak mevkilerinde bulunan evlerde ise, zehirli sarı örümcek, sarı ömer (sarı ömer örümceği türüdür). Bu sarı örümcekler sıcak havalarda serin yerlerde gününü geçirip akşam serinliği ile birlikte, avlanmak amaçlı diğer böcekleri yemek amaçlı yuvalarından çıkmaktadırlar.

Sarı örümcek

Sarı örümcekler insanlara da zarar vermektedir. Sarı örümceklerin ısırdığı insan derisinde çürüme olmaktadır. Bu çürüyen yerleri daha sonra gelerek ısırılmaktadırlar. Bu örümcek ısırıklarına maruz kalmamak için, ev içlerinin özellikle çok sulanan bahçe duvar kısımlarının detaylı ilaçlaması gerekmektedir.

Eğer sizin veya evinizde beraber yaşadığınız aile fertlerinin kimyasallara karşı vücut tepkisi var ise bu zararlı böceklere karşı,biyosidal böcek ürünleri kadar etkisi olmasa da  kendi imkanlarınız ile yaptığınız organik kaçırıcı ürünlerden de faydalanabilirsiniz.

Çeşme yazlığımda çok sivrisinek var nasıl çözüm bulabilirim?

Sivrisinekler şubat ayından itibaren durgun, hareketsiz pis sulara larvalarını bırakmaktadırlar. Bu larvalar dört aşamadan sonra uçkun sinek haline gelerek, siz yazlıkçıları sizin evinizin etrafında, kuytu köşelerinde, bitki altlarında, nemli toprak yakınlarında bekleyerek gelmenizi beklemektedirler.

Sizlerin yazlığınıza ilk geldiğiniz geceden itibaren kanınızı emerek, uykusuz geceler geçirmenizi sağlarlar. Uykusuz geçirilen bir gecenin sabahı ve aynı gün içinde, uykusuzluktan dolayı huzursuz ve sıkıntılı geçmektedir.

Çeşme’de merkeze yakın yazlıkların dışarısında kalan yerleşim yerlerindeki yazlık evlerin çoğunluğunda, alt yapının yetersiz olduğundan dolayı, mutfak ve tuvalet pis suları ev bahçesi zemininde bulunan fosseptiklere akmaktadırlar.

Bu fosseptik çukurlarındaki sivrisinek larvaları Nisan ve Mayıs ayından itibaren uçkun hale gelerek rahatsızlık oluşturmaktadırlar. Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri bünyesinde bulunan dış alan araç üstü sinek ile mücadele ekip sayılarının azaltıldığı halk arasında söylenmektedir.

Bu olumsuz durumlardan ve kontrol altında alınamayan uçkun sivrisinek popülasyonu, Çeşme’nin koylarında tatilini geçiren tekne sahiplerinin ve tekne misafirler ininde sivrisinek ısırıklarına maruz kalmasına sebep olmaktadır.

Sivrisinek ilaçlamasında uçkun sinek ilaçlamasından daha önemlisi ve etkili olanı sivrisineğin üreme alanlarında, Şubat ayından itibaren başlanarak sivrisinek larva ilaçlaması yapılması gerekmektedir. Yazlık sahipleri uçkun sivrisineklerden, zincir mağazalardan tedarik ettikleri 220V çalışan sivrisineklerin hareket kabiliyetlerini azaltan sivrisinek kaçırıcı tablet veya likit sıvı kullanarak veya sinek kovucu özelliği olan insan vücuduna püskürtülerek kullanılan sin kovlardan yaralanabilirler.

Çeşme’deki evimde karasineklerden nasıl kurtulabiliriz?

çeşme i̇laçlama

Eğer yazlık evinizde Yarım su bardağı lavanta yağınız var ise karasineklerden 3 dakikada hazırlayacak olduğunuz organik kaçırıcı ile kurtulabilirsiniz. Yarım su bardağı lavantayı evinizin özellikle güneşe bakan pencerelerin iç kısımlarına pamuk veya sünger ile ince bir şekilde sürmeniz, dışarıdan içeriye girecek olan karasinekler için çok etkili olacaktır.

Esanslı yağları kullan arakta karasineklerden kurtulabilirsiniz, esanslı yağlara ilave olarak 3 bardak elma sirkesi, 1 çorba kaşığı bulaşık deterjanı, 5 cc fesleğen yağı ve 5cc nane yağını 1 litrelik pet şişe içerisine döküp üzerine kalan kısmına da çeşme suyu kullanarak iyice karıştırmanız gerekmektedir.

Bu doğal karışımı bir fıs fısfısın içerisine dökerek evin dışarıdan içeriye bakan kapı ve pencere kısımlarına pervazlarına, sineklik var ise sinekliklere sıktığınız taktirde dış alandan iç alanlara girmek isteyen karasineklerin girişlerini engelleyerek kaçırıcı özelliği olacaktır.

Cadı fındık yağı ile elma sirkesinin karışımından olan bileşimde karasinekler için kaçırıcı bir etki oluşturmaktadır.

Her mutfakta bulunan elma sirkesi veya üzüm sirkesi veya beyaz sirkede karasineklerin gelmemesi için etkili bir yöntemdir. İçinde yaklaşık 3 litre olan su dolu tencerenin içerisine 250 cc sirke koyarak kaynattıktan sonra, karasinek popülasyonu çok olan yere koyduğunuz taktirde ortamdaki tüm sineklerin kaçtığını göreceksiniz.

Şeffaf içi su dolu poşetlerde karasinekleri ürküttüğünden dolayı gelmelerini engellemektedir. Birçok tavuk kümesi dış alanında ve hayvan çiftliklerinin süt sağım tesisi önlerinde bu basit yöntem ile karasineklerin gelmesi engellenmekte ve süt sağımı esnasında hayvanların rahatsız olmadığından dolayı daha sakin ve stressiz şekilde süt sağımı yapıldığı görülmüştür.

Yarım limon kabuğunun üzerine yerleştirilen kuru karanfillerinde karasinekleri ortamdan uzaklaştırdığı görülmüştür.

Taze fesleğen yapraklarındaki keskin kokuda karasineklerin sevmediği koku türlerinden biridir.

Organik Sinek Yakalama Tuzakları kullanarakta,ortamda yoğun olarak bulunan karasineklerin, içerisinde bulunan rasyon kokusuna gelerek, tuzakların içerisine girdiği ve bir daha çıkamayarak bu tuzakların içerisinde kaldıkları ve öldükleri gözlenmiştir.

Haşereleri incelemek için tıklayın.

Aden ilaçlama Çevre Sağlığı Hizmetleri olarak, 7 gün 24 saat 0232 2550101 numaralı telefondan keşif ve randevu talebi oluşturabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz