Peygamber Devesi

Peygamber devesi, adının değişik olduğu kadar kendi yaşamında çok değişiklik gösteren zararsız bir böcek türüdür. Fiziki yapısı deveyi andırdığı için, elleriyle de dua eder gibi göründüğünden dolayı bu ismi almıştır. Peygamber devesi, bu canlıların bükülmüş ve dua gibi görünen bir pozisyonda tutulan uzun ön bacaklarına sahip oldukları için, görünüşünden dolayı uygun bir şekilde adlandırılmıştır. 

Bu yazımızın konusu da ilaçlama ve haşere mücadele firmalarının birebir mücadele ettiği haşere türlerinden olmasa da ilaçlama uygulamaları esnasında karşılaştığımız haşere türü olduğundan dolayı bilgilendirme yapacağız.

Peygamber devesi, yeryüzünde yaşayan böcek türleri arasında en kötü şöhrete sahip çiftleşme örneği gösteren bir böcek türüdür. Nedeni ise çiftleşmeden sonra dişi peygamber böceği erkeğinin kafasını yiyerek öldürmesinden dolayıdır.

peygamber devesi
Peygamber Devesi

Bu çiftleşmeden sonra erkeğini kafasını yiyerek öldüren, dişi peygamber böceği, kış mevsiminden önce yaklaşık 400 adet yumurta meydana getirir. Yumurtalarını soğuk havadan ve doğal düşmanlarından ve parazitlerden korumak için genellikle, çalı, ot ve ağaç kavuklarına bırakırlar ve bu yumurtlarını oteka adı verilen koruyucu bir köpük ile örterler.

Köpüğün içerisinde bulunan yavru bireyler tüm kış boyunca bu köpüğün içerisinde protein beslenirler. İlkbahar aylarında bu köpükümsü koruyucu kılıftan çıkan peygamber develeri yavruları, etraftaki küçük böcekleri yakalayıp yiyerek ilk etobur haşere türleri arasına girmiş olurlar.

Peygamber devesi yararlı bir böcek midir?

Peygamber develeri, dış görünüş olarak korkutucu görünseler de insanlara zararsızdırlar. Bahçelerimizin ve çiçeklerimizin doğal koruyucularıdır.

Peygamber develeri bir çok uçkun haşere, yürüyen haşere, tarlalarda bulunan ekili ürünlerin üzerinde bulunan, ekili ürünlere zarar veren ürün zararlılarına karşı doğal yönden mücadele eden, son derece yararlı bir zararsız bir böcek türüdür.

Tamamen büyümüş bir peygamber devesi, bahçeleri ve çiftlikleri, özellikle de yaprak bitini tehlikeye atan böcekler için büyük bir doğal düşmandır. Yaprak bitleri, hem bahçelerde hem de mahsullerde dolaşan çekirge benzeri zararlı ürün zararlılarıdırlar. Bahçenizde bulunan bitkilerdeki yaprak bitlerinden kurtulmanın 2 yolu bulunmaktadır.

Birincisi kimyasal mücadele, ikincisi ise bitleri yiyip bitiren doğal düşmanlarının bahçemizde barınması için doğal yaşam alanlarının oluşmasına yardımcı olmaktır. Blog yazımızın ilerleyen satırlarında sizlere peygamber devesi böceğinin sevdiği yaşam alanları hakkında bilgilendirme yapacağız peygamber develeri doğadaki diğer böceklere göre inanlara çok uysaldırlar. Bazı kişilerin peygamber develeri elleri ile tutarak dua ettikleri bile gözlenmiştir. Peygamber develeri etkili bir organik haşere kontrol yöntemi olarak hareket edebilirler. Hem ticari hem de kişisel mahsulleri fiilen “korudukları” için hem çiftçilere hem de bahçıvanlara yardımcı olurlar.

Peygamber develeri korkunç yırtıcı hayvanlardır. Genellikle sinek ve benzeri böcek, yiyerek yaşamlarını geçirirler. Olsalar da, aynı zamanda kertenkeleleri, kurbağala, kertenkele, fare, yılan, kaplumbağa gibi hayvanları yiyerek yaşamlarını sürdürler.

Birçok bahçıvan, pestisit kullanma ihtiyacını azaltmak ve sonuç olarak mahsulün gelişmesine yardımcı olmak için bahçelerinde daha fazla peygamber devesi olmasını diler.

Peygamber devesi doğal yaşam alanları nereleridir?

İnsanlara zararı olmayıp ve doğal yaşam döngüsü içerisinde yararlı olan bu böcek türlerinin yaşam alanlarımızda daha fazla sayıda barınıp üreyebilmesi için basit, doğal ortamları kendimiz yaratabiliriz. İlk olarak kısa boylu geniş yapraklı, bitkileri bahçe duvar kısmında yetiştirmeniz peygamber develerin istediği nemli, serin ortamları oluşturmuş olursunuz.

Yararlı böcek olarak görülen peygamber develerini çekmek için yapay böcek cezbediciler kullanabiliriz. Evimizde ölü böcek ve sinek ölülerini, peygamber develerinin yaşadığı yerlere bırakabilirsiniz. Yalnız bu cezbediciler iyi böcekleri çekebilirken, bazıları çok iyi olmayanları da çekebilir.

Peygamber devesi kesinlikle birçok faydaya sahipken, profesyonel haşere kontrolünün yerini tutamaz. Bir peygamber devesi varlığına sahip olmak büyük bir avantajdır, ancak gerçek şu ki populasyonu fazla olan peygamber devesi kolonisi ile yaşamak kolay olmaktansa, korkutucu bir durum ile karşılaşmanıza sebep olabilir. Onların bir ordusu bile büyük bir istilaya karşı koyamayacak. Böyle bir durumda profesyonel bir haşere kontrol şirketine ihtiyacınız olacak ve aden  pest control size yardım etmek için bulunmaktadır. Bu yazıda belirtilen aşağıdaki zararlılar için önleme ve yok etme hizmetleri sunuyoruz: 

Peygamber devesi öldürmek günah mı?

Peygamber devesi kuşkusuz doğadaki en eşsiz ve zarif böceklerden biridir. Zamanla gerçek olarak kabul edilen bu gerçek ve yanlış anlamalar sayesinde birçok çocuk ve yetişkin, peygamberdevelerinin tehlikede olduğuna ve onları öldürmenin yasadışı olduğuna inanmaktadır. 

Peygamber devesi öldürmenin yasa dışı olduğu ve bu türün neslinin tükenmekte olduğu, kitaplarda ve ya uzman kişiler tarafından belirtilmemiştir.

Genel olarak zararlı olarak kabul edilebilecek birçok böcek yedikleri için ekosistemde iyi bir rol yapıcı olarak oynarlar. Bu tür söylentilerin böceklerin sayısını azaltmaya yardımcı olabilecek bu canlıları gereksiz yere öldürmesini engellemek için başlatılmış olabilmiş olabilir. 

Birçok bahçıvan, pestisit kullanma ihtiyacını azaltmak için yardımcı olduğundan dolayı peygamber develerinin yuvalarının olduğu alanlardaki yerlerdeki ürün toplama, yetiştirme aşamalarında daha bir dikkat göstermektedir.

Ve en önemlisi 20 yıla aşkın İzmir böcek ilaçlama ve ilaçlama saha tecrübesi,uygulama tecrübesi bulunan İzmir İlaçlama Firmamız Aden ilaçlama tarafından özel makinelerimiz ve %100 dogal,organik ürünler ile yapacak olduğumuz kırkayak ilaçlaması için bizlere 0.232.2550101 numaralı telefonlardan ulaşabilrsiniz.

0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz.