Sivrisinek İlaçlama

İnsanların kanını emerek acı veren ve başka bir kişinin kanını emdikten sonra, o kişideki zararlı mikro organizmaları taşıma özelliği olan ve devamlı insan kanı ile beslenen iki tür zararlıdan  biridir sivririnekler.

Havaların ısınmasıyla birlikte kan grubunu sevdiği insanlar için çekilmez bir hal almaktadır, yaz geceleri. Tüm durgun ve pis sularda bulunan sivrisinek larvaları, yeryüzünde yaşayan insan sayısından fazladır.

İlkbahardan sonbaharın sonlarına kadar, sivrisinekler alacakaranlıkta ortaya çıkar ve insanlar ve evcil hayvanlar da dahil olmak üzere tüm memelilerin, kanını emerek beslenirler. Bu rahatsız edici haşereler pikniğinizi mahvedebilir ve akşamları verandada geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarmanıza engel olabilir.

Yaz akşamları yazlık evinizde, teknenizde vücudunuza herhangi bir kimyasal uygulaması yapmadan veya elektrikli prizlere takılarak kullanılan likit kaçırıcı sinek cihazları, kullanmadan yatıp uyumanıza kesinlikle izin vermezler. 

Sivrisinek Yaşam Alanları Nereleridir.

Sivrisinekler ,yumurtalarını sığ sulara bırakırlar. Bir sivrisineğin yumurta bırakması için, dibinde yaklaşık 10 cm kadar su olan küçük bir tabağın olması bile yeterli bir ortamdır.

Sivrisineklerin larvadan, uçkun sinek ilaçlamasına geçmesi için yumurta kitin sentezleri 4 aşama geçirirler. Bu 4 aşama şu sırlama ile geçer yumurta, larva, ergin, uçkun sivrisinekdir.

Yumurtaların yetişkin sivrisineklere dönüşmesi yaklaşık 8 ila 10 gün sürer. Sivrisinekler, tüm yumurtalarını durgun ve hareketsiz temiz veya pis sulara bırakmak zorundadırlar. Durgun su, birçok ev balkonunda, yazlıktaki boş saksılarda, sanayi sitelerinde, atıl olrak bırakılan lastik iç ksımlarında, karaya çekilmiş tekne iç kısımlarında ve en çokda, foseptik ve pis suları ana şebekelere bağlanmayan, foseptik çukuru olan yerleşim yerlerinde bulunmaktadır.

  • Boş saksı içlerinde
  • Atıl durunmda bulunan araba lastik içlerinde
  • Karaya çekilmiş teknelerin iç kısımlarında
  • Çiçek saksıları
  • Sulama kutuları
  • Kuş banyoları
  • Hayvan içme yemekleri
  • Sığ havuzlar
  • Foseptik çukurlarında

Bu belirtmiş olduğumuz yerlerin hemen hemen hepsinde, sivrisinek larvalarının tespiti kolayca yapılabilir. Bazen çimlerde çöpte su bulunabilir. Yan tarafına yerleştirilen bir lastik, iç jantta küçük bir su birikintisi içerebilir. 

Yağmur fırtınası sırasında açık bırakılan bir çöp kutusu, sivrisinek yumurtaları için uygun bir su birikintisi içerebilir. Durağan su ararken, normalde, gözden kaçırabileceğiniz, tüm sulak alanları kontrol etmemiz rahat bir yaz geçirmemiz açısından önemlidir.

Sivrisinekleri ile Fiziki Mücadele Yöntemleri Nelerdir?

Sivrinekler ile mücadele etmek için en önemli ve ilk yapılması gerekli olan larva mücadelesidir. Larvanın oluşabileceği yukarıda belirtmiş olduğumuz noktalarda iki tür mücadele ile sivrisinek üremelerine karşı çözüm bulabiliriz.

Birinci yöntem fiziki mücadele, ikinci yöntem ise kimyasal mücadeledir.

Sivrisineklere Karşı Fiziki Mücadele

Birinci yöntem hiç bir maliyet getirmeden kendi başımıza veya az bir yardımcı ekipman ile yapabileceğimiz, bir sivrisinek mücadele yöntemidir.

İlk olarak kendi yaşam alanlarımıza yakın olan, durgun su birikintilerinin kontrolu yaparak, bu noktaların tespitini yapmamız gereklidir. Örnek olarak yazlığınızı, kışın bitmesine yakın aylarda, bol yağmurlu geçen bir kışın ardından, evinizde veya bahçenizde oluşmuş fiziki zarar olup olmadığının kontrolu esnasında, boş saksı kaplarının veya bahçenin bir kısmında birikmiş olan durgun suyun içerisinde, yarım santim büyüklüğünde kıpır kıpır hareket eden bir canlı gördüyseniz, eğer bilin sivrisinek larvarıdır.

Buradaki kabın içerisindeki suyu yere dökmeniz ve içerisinde canlı larva kalmaması bile size çok büyük bir yarar sağlayacaktır. Durgun suyu değiştirmek veya yok etmek, sivrisinek larvalarını ortadan kaldırır. Bu tür yapılan fiziki mücadele bile sizi yaz aylarında, daha az sivrisinek zararlısı ile karşılamanızı sağlayacaktır. Kuş banyoları veya sokak hayvanları için bırakılan su kaplarında da aynı yol izlenebilir.

Sivrisineklere Karşı Kimyasal Mücadele

Özellikle yazın kalmak için kullandığımız, yazlık evlerimizde, evdeki aile bireylerinin kullanmış olduğu, pis suların biriktiği foseptik olarak bu çukurlar, en önemli larva üreme yeridir ve larvadan çıktıktan sonra ergin sivrineklerin gündüzleri serin, güneş almayan yaşam alanlarıdır.

Bu foseptik çukurlarının fiziki mücadelesi, ev sahipleri tarafından, kimyasal mücadele olarak yapılan larva ilaçlaması, sivrisinek ilaçlaması, ilaçlama firmaları tarafından yapılmalıdır.

Eğer İzmir iline yakın sayfiye yerlerinde iseniz biz İzmir İlaçlama Firması olarak, sizlere sivrisinek ilaçlaması için yardımcı olabiliriz. Bu yapılan sivrinek larvaları için yapılan fiziki mücadele, sivrisinek yumurtalarının yetişkin sivrisineklere dönüşmesini önleyecektir.

Arka bahçenize girdiğinizde sivrisineklerin, sizi ısırmasını önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Esinti yoksa bir esinti yaratmak için bir fan kullanın. Sivrisinekler korkunç uçarlar, güzel bir esinti onları uzak tutabilir. 

Sivrisinek kovucuyu da düşünebilirsiniz.  Kovucu% 100 çözüm olmasa da kesinlikle yardımcı olur. Yüz sivrisinek size eziyet ederken çimlerinizi biçmek gibi ekstrem durumlar için sivrisinekleri koruyan giysiler, almayı düşünebilirsiniz. Bahçenizde gölgeli alanlar varsa, yağmur suyu yeterince hızlı kurumadığında sivrisinekler için bir üreme alanı oluşturabilirsiniz.

Sivrisinekler Tehlikeli mi ?

Öyleyse, “Sivrisinekler Tehlikeli mi?” Sorusuna cevap verelim. Cevap çok büyük bir evet

Tüm sıcak iklime sahip olan yaşam alanlarımızda, sivrisinekler büyük bir halk sağlığı sorunu haline gelmektedir.

İnsanlar, atlar, evcil hayvanlar ve diğer hayvanlar, Batı Nil virüsü, Zika virüsü, sıtma ve daha fazlası dahil olmak üzere sivrisinekler tarafından bulaşan hastalıklarla enfekte olmaktadırlar.

sivrisinekler tehlikeli mi?
Sivrisinekler Tehlikeli mi?

Sivrisinek kaynaklı hastalıkların nasıl bulaştığını anlayarak, bu zararlılarla ilgili birkaç gerçeği bilmeniz gerekir. Dişi sivrisinekler aslında ısıran tek sivrisineklerdir. 

Çünkü üremek ve yumurta bırakmak için kan ziyafetine ihtiyaçları vardır. Enfekte bir dişi sivrisinek, bayramları için kanı pıhtılaştırmak için deriye enjekte ettikleri tükürük yoluyla hastalığı bir hayvana veya insana aktarabilir. 

Enfekte bir hayvan, hastalığı sivrisineğe yayabilir ve sivrisinek, ısırma işlemi sırasında bu hastalığa yakalanabilir. Kurban ısırılana ve hastalanıncaya kadar bir sivrisineğin enfekte olup olmadığını kimse bilemez ve daha sonra test edilip hastalıklardan veya virüslerden biri ile teşhis edilir. 

Bazı durumlarda, hastalıklar ölümcül olmuştur. Dünya çapında seyahatin daha geniş bir nüfus için gittikçe daha erişilebilir ve popüler hale gelmesiyle birlikte, sivrisinekler, insanlar ve hayvanlarda bulaşıcı hastalık riski artmaktadır.

Citronella ve böcek kovucu bazılarına yardımcı olabilir, ancak bu ürünler tek başına sivrisineklerin oluşturduğu sağlık riskini azaltmaya bile yetmez. 

Bu yaz bahçenizin tadını çıkarmak için Aden İlaçlama Firmasının profesyonel bir sivrisinek kontrol hizmetine ihtiyacınız olabilir. Tam lisanslı profesyonel ekiplerimiz,evinizde.yazlığınızda,yazlık sitelerinizde sivrisinek nüfusunun yaklaşık% 85’ini kontrol edebilir ve güvenebileceğiniz hızlı, yerel yanıt ve güler yüzlü hizmet sunabiliriz.

Sivrinekler İle Kimyasal Mücadele Yöntemleri Nelerdir.

Sivrinekler ile mücadele ferdi olarak belli bir oranda çözüm bulabileceğimiz bir yöntemdir. Sivrisinekler geceleri bizi ısırıp kanımızı emmeye geldiği zaman, kendimizi koruyucu amaçlı olarak kaçırıcı spray, jel veya fişe takılan likit ilaçlar ile mücadele edebiliriz.

İlaçlama firması olarak yapacak olduğumuz sivrisinek ilaçlamalarında, sivrisineklerin ev içerisinde konabileceği duvar, perde, kapı gibi yerlere yüzeyde kalıcı özelliği bukunan, kimyasalların pompa ve ulv makineleri ile püskürtülerek bu yerlere küçük zerrecikleri halinde yapışmasını sağlayarak, temasları halinde, ölmeleri sağlanır. Sivrisinekler ile esas mücadele yöntemi ise, yerel belediye ve sıtma savaş ekiplerince yapılmalıdır.

sivrisinek i̇laçlama
Sivrisinek İlaçlama

Bu mücadele yöntemlerinde ilk esas olan yaşam sehrimizdeki daha önceden bilinen, durgun su ve benzeri yerlerde larva mücadelesi ile olacaktır. Uçkun sivrisinekler ile mücadele ise araç üstünde bulunan ulv cihazları ile gün batımı saatlerinde başlayarak gece saat 22.00ye kadar devam eder.

Ve en önemlisi 20 yıla aşkın İzmir böcek ilaçlama ve ilaçlama saha tecrübesi,uygulama tecrübesi bulunan İzmir İlaçlama Firmamız Aden ilaçlama tarafından özel makinelerimiz ile yapacak olduğumuz böcek ilaçlaması için bizlere 0.232.2550101 numaralı telefonlardan ulaşabilrsiniz.

0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz.

Ayrıca su sebili, su deposu temizliği hizmetlerimizi de inceleyebilirsiniz.