Su Deposu Temizliği

Profesyonel Su Deposu Temizliği

10 yıllık tecrübe ve uzmanlığımız, güçlü kadro ve referanslarımızla, İzmir de en çok tercih edilen tek işi su deposu temizliği ve dezenfektesi olan firmayız.

Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ürünler kullanmaktayız.

su deposu temizliği
Su Deposu Temizliği

Sahip olduğumuz TPE Marka tescili , TSE-HYB ve ISO 9001 belgeleri ile kriterlere uygun hizmet vermekteyiz.

Anında, güvenilir analiz hizmetimizle kullanım suyunuz hakkında birçok kimyasal parametreyi öğrenebilirsiniz.

Kimya mühendisimizce hizmet içi eğitimleri düzenli yapılan personelimizin sağlık raporları, güvenlik bilgi taramaları, iş sağlığı ve iş güvenliği, BASF eğitim sertifikları bulunmaktadır. Su deposu temizliği sonrası kimyasal kalıntısı bırakmadığımızı, su deposunun kullanıma uygunluğunu belgelemekteyiz.

Su deposu temizliği neasıl yapılır ?

Aden ilaçlama ve dezenfeksiyon firmamızca, görevli personeller, su deposu temizliği hazırlığı için, su depoları temizliği için kullanılan, steril beyaz çizmeler ve tek kullanımlık steril tulumlar ile su deposunun iç kısmına girerek, dip kısmında kalan su, çamur, kil ve benzeri tortu madddelerini, depo iç alanındaki suyun tahliyesini sağlar. Su deposunda, kalan su tahliye işlemi, dış kısmında bulunan, su motoru pompası vasıtası ile yapılır.

Depo içerisinde, elektrik çarpma riskini ortadan kaldırmak için, dalgıç pompa yardımı ile su tahliyesi yapılır.

Depoda kalan suyun tahliye işleminden sonrası, beton, epoksi veya fayans kaplı depolarda, tamir ve tadilar gereksinimi olup olmadığı tespit edilir.

Tespit sonrasında, GIDA TÜZÜĞÜNE UYGUN BELGELERİ olan, izolasyon malzemeleri ile zemin ve duvardaki problemli bölgelerin tadilatları yapılır.

Tadilat işlemlerinin bitirilmesi ile, su deposunun zemin ve duvar kısımlarının temizlik adımları, 180 bar basınça sahip tazyikli yıkama makinaları ile yıkanır.

Su deposu temizliği

Depo, dibinde oluşan pis tabaka, dışarı atılır. Sıradaki işlem, deponun tekrar yüksek basınçlı makinalar ile yıkanmasıdır. Dipte birikmiş olan, eser miktarda bulunabilen, tortu ve kireç gibi maddeler de alınarak tekrar yıkama yapılır.

Tüm yıkama işlemlerinden sonra, su deposunun dezenfenksiyon işlemi yapılır. Tüm bu adımlardan sonra su deposu hazır hale getirilmek için, su basılır.

Dezenfeksiyon işlemlerinde, kullanılan Biyosidal ürünler Sağlık Bakanlığından Ruhsatlı, CE Belgesine Sahip, ISO 9001, 2001-ISO 14001, 2004 belgelerine sahip, uluslararası geçerli olan kalite sistemleri belgesi, Control Union Sertifikasına sahiptir.

Belçika’da üretilen, Hidrojen Peroksit içeren, % 99,9 oranında biyolojik olarak çözülünürlüğü olan, su sistemlerinde tam dezenfeksiyon sağlar ve biyofilm tabakasına ve lejyonellaya (Legionella sp.) karşı etkilidir. Amerika NSF International listesinde yer alır ve içme suyu temizleme kimyasalı olarak uygunluğu tasdik edilmiştir.

Su deposu temizliği konularında bize en sık sorulan sorular

Su hangi sebeple kokar?

İçme ve kullanım amacıyla tükettiğimiz sular, belirli bir ortamda bekledikleri sürede bulundukları depoda koku, tat değişimi, bulanıklaşma ve balçıklaşma yapmaktadır. Bu tür değişime uğrayan sularda yararlı bakteriler ölmekte, zararlı bakteriler üremektedirler. Bu sebeple sularda koku oluşmaktadır. Koku ve benzer durumlarda, su deposu temizliği yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Kokan su hastalık yapar mı?

Vücudumuzun temel yapı taşı olan su, vucudumuza girdiği anda kana karışmaktadır. Kokan sular tüketildiği zaman ishal, kusma, bulantı, ateş yada kullanım amaçlı kullanıldığı zaman ise özellikle açık yaraları olan kişilerde enfeksiyon riski oluşturmaktadır.

Su deposu temizliği yaptırmazsak ne olur ?

Su depolarında çeşitli sebeplerle bekleyen su veya suyun geldiği kaynağında bakteri var ise su deposunun kesinlikle temizlenmesi gerekmektedir. Bakteri, mikrop üreyen su depolarında lejyonella, ecoli, koliform, enterekok vb birçok mikrobiyolojik varlık üremektedir. Yapılacak olan su deposu temizliği, bu bakterileri yok etmektedir.

Sağlık Kuruluşlarında Su deposu temizliği ve dezenfeksiyonu nasıl yapılmalıdır?

Gerek sağlık açısından gerekse yönetmelik açısından soğuk su depoları yılda 2 periyot, sıcak su depoları ve boyler kazanlar yılda 4 periyot içerisindeki suların boşaltılıp, deponun fiziki temizliği yapılıp, içme ve kullanma sularında kullanılan sağlık bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış dezenfektanlarla dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

Su deposu temizliği için kullanılan kimyasallar nelerdir ?

Su depoları temizlendikten sonra kesinlikle T.C. Sağlık Bakanlığından Biyosidal Ürün Uygulama izin belgesine sahip ve bu belgedeki 1.Ana Grup Dezenfektan ve Genel Biyosidal Ürünler 2-4-5 ürün tipini kapsayan, TS 13227 Ev, İşyerleri ve Yerleşim Alanlarındaki Zararlılarla Mücadele için Dezenfeksiyon Ve TS 13287 İçme ve Kullanma Suyu Depolarına Temizlik Hizmeti veren genel standarlarına uygun firmarın, Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırdığı içme ve kullanım suyu dezenfektanı kullanılmaktadır. Bu işlemi yapacak olan personelin Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı biriminden eğitim alıp, Biyosidal Ürün Uygulayıcı İzin belgesine sahip olması gerekmetedir.

Neden su deposu temizliği yaptırmalıyız?

Su depolarındaki bekleyen sular sağlık açısından risk oluşturmaktadır. Bekleyen su, deponun yüzeyinde kireçlenme, yosunlaşma, tortulaşma, metal veya krom ise küflenme ve paslanma yapmaktadır. Su beklediği takdirde içerisindeki tortu – toprak tabakasını dibine çökertmektedir. Bu sebepledir ki su depolarının fiziki temizliği yapılmalı ve temizlik sonrası su deposu, içme ve kullanma suyu için sağlık bakanlığından ruhsatlandırılmış dezenfektanlar ile dezenfekte edilmelidir.

Su deposu temizliği konusunda, denetim yapan resmi bir kurum var mı?

Su depolarında yapılacak olan temizliğin ve temizlik sonrası dezenfekte edilmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış, Biyosidal Ürün İzin belgesi olan firmaların EK1 Biyosidal Ürün İşlem Formu düzenlemesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı sağlık kuruluşlarını, askeri birlikleri, okulları, anaokullarının vb kurumların denetlemesini yapmaktadır.

Su deposu yosun sorununu nasıl çözeriz ?

Su depolarındaki sular boşaltıldıktan sonra, depoya girecek olan personel gerekli havalandırma sistemini kurup, kişisel koruyucu donanınlarını giydikten sonra depoya inecektir. İlk önce yüzeyde fiziki tarama yapılmaktadır. Yapılan fiziki tespit sonrası depo yüzeyi 150br ve üstü basınçlı yıkama makinalarıyla yüzeyler yıkanmaktadır. Bu işlem sonrası tortu, yosun, balçık, curuf yüzeyden arınmaktadır.

Kirli su deposunda hangi bakteriler ürer ?

Kirli su depolarında birçok hastalık etmeni taşıyan mikroorganizmalar vardır. Fakat en tehlikeli olanlar enterekok, e coli, colifrom, lejyonella gibi bakterilerdir. Su depolarının temizlenmemesi durumunda ileriye dönük ciddi rahatsızlık oluşturmaktadırlar.

Gelen kirli suyun kombi, ısınma petekleri, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesine zararı var mı?

İşyerinize, evinize veya yaşam alanlarınıza gelen su şebekeden direk gelmiyor, su deposundan veya artezyen kuyularından geliyorsa kombi, ısınma peteklerine, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, çeşmelerin filtrelerine zarar vermektedir. Aden ilaçlama çevre sağlığı hizmetleri uzman personelleri tarafından, su deposu temizliği yapılmalıdır.

Su deposundaki Koliform bakterisi nedir?

Genel olarak sıcak kanlı hayvanların dışkılarında yaşarlar. Su depolarına yer altı sularıyla, yada ağzı açık bırakılan , çevresine uygun izolasyon yapılmayan su depolarının içerisine düşen hayvan ve hayvan dışkılarıyla suyun birleşmesiyle depolara yayılan bir bakteri türüdür. İnsan vücüdunda enfeksiyona neden olmaktadır. Kusma ishal ateş vb reaksiyonlar görülmektedir.

Su deposundaki e coli bakterisi nedir?

İnsan dışkıları, hayvan dışkılarında sıkça bulunan bu canlılar, yer yüzünde bulunan dışkıların ve yeryüzü sularının toprağa ve buradan artejyen ve kuyu su sistemlerine karışmasıyla bulaşan canlıdır. Su depolarına suyun kuyudan artejyenden gelirken arıtma ve klorlama sistemi yoksa depoya bulaşmaktadır. Bu bakteri kanlı ishale ve ölüme sonuç verdiği için depo acil temizlenmelidir.

Su deposundaki lejyonella bakterisi nedir?

Havadaki su moleküllerinde, su sitemleri ve depolarında, musluk ağızlarında, klima filtrelerinde bulunan, üremesini ve yayılmasını gerçekleştiren salgın bir bakteri türüdür. Ağız, solumun yoluyla vücuda girerek üst solunum yollarına zarar veren ve zatürre hastalığına yol açan bakteridir. Özellikle kullanım ve içme suyu su sistemlerinde sıklıkça gözlenmektedir.

Su deposundaki enterekok bakterisi nedir?

Hastane mikrobuyla va yer yüzü atık alanların toprağa karışması ve bu alandan gelen suların su deposuna aktarılması ile oluşan vürüstür. Hastalık ve enfeksiyon riskleri vardır. İçme ve kullanım suyu depolarına bulaşmış ise acil olarak yetkili firma olan Aden İlaçlama Çevre Sağlığı tarafından , uzman personellerce temizlenip dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

Su analizinde Koliform bakterisi çıktı ne yapmalıyım ?

Koliform bakterisi sıcak kanlı canlıların bağırsaklarında yaşayan bir bakteri türüdür. Sular içersinde bulunan bu bakterilerin kabul edilebilirlik seviyerleri bulanmaktadır. Fakat bu canlılar kolay kültürlenirler. Bu sebeple özellikle sularda çoğalarak ciddi rahatsızlıklara sebep olmaktadırlar. Su deposundan alınan su analizin sonucunda Koliform bakterisi ile karşılaşılıyorsa, muhakkak deponun temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.

Su analizinde Enterekok ve E-Coli bakterisi çıktı ne yapmalıyım ?

Enterekok ve E-Coli bakterisi, yaşam alanları hayvan dışkıları, toprak yüzeyleri , atıkların bulunduğu alanlarda sıkça görülmektedir. Yağmur sonrası , hayvan dışkılarından, toprak yüzeylerden, atık alanlardan sızan sular yer altı sularına karışmaktadır. Eğerki yer altı artezyen veya kuyu suyu kullanıyorsanız ve arıtma yada klor dozajlama sisteminiz yoksa, depoya su direk giriyorsa, bu bakteri sudan depo yüzeyine geçmektedir. Sizler suyu her ne kadar tahliye de etseniz , bu bakteriler yüzeyde yapıştığı için yeni doldurduğunuz suya da geçecekdirler. Sağlık bakanlığından ruhsatlandırılan ve TS13227 ve TS 13287 belgesine sahip Aden ilaçlama çevre sağlığı hizmetleri uzman personellerce su depolarının temizliği ve dezenfeksiyonu kesinlikle yapılmalıdır.

Su deposunda bakteri çıkarsa hangi kimsayal kullanılmalı?

Su depolarınızdan alınan suyun İl Hıfsısıha Müdürlüğü laboratuarları yada ruhsatlandırılmış analiz laboratuarlarınca bakteri analizi yapılması gerekmektedir. Tespit edilen bakteri sonrası, depoda fiziki temizlik yapılmalı ve asit bazlı Hidrojen Peroksit yada aktif klor içeren ürünler kullanılmadır. Birçok ruhsatsız firma sodyum hipoklorit yada ozonlama işlemi ile dezenfeksiyon yapmaya çalışırlar. Sodyum hipoklorit kapalı alanlarda kullanılmaması gerekmektedir. Bilgisiz ve yetkisiz kişiler tarafından kullanıldığı takdirde hem kullanan kişiyi etkilemekte hem su deposundan arınmamakta hemde suya zarar vermektedir. Alınan mikrobiyolojik testlerde dezenfektan kalıntısı çıkmaktadır. Ozonla yapılan işlemlerde su deposunda hastalık etmeni taşıyan bakteri var ise yüzeyden arınmamaktadır. Su deposu temizlik işlemi kesinlikle yetkili firmalarda yapılması gerekmektedir.

Su deposunda lejyonella bakterisi çıkarsa tesisat temizliği yaptırmamıza gerek var mı?

Su depolarından alınan numune ile lejyonella bakterisi tespit edilirse, hem su depolarının temizliği ve dezenfeksiyonu yapılmalı hemde tesisat içerisine klor şoklaması yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgilendirme için Aden İlaçlama Çevre Sağlığı Hizmetlerini 0232 255 0101 nolu telefondan 7 24 arayabilirsiniz.

Su deposu temizlik hizmeti veren firmaların sahip olması gereken belgeler nelerdir ?

Su depoları temizlik ve dezenfeksiyon işlemini T.C. Sağlık Bakanlığından Biyosidal Ürün Uygulama izin belgesine sahip ve bu belgedeki 1.Ana Grup Dezenfektan ve Genel Biyosidal Ürünler 2-4-5 ürün tipini kapsayan, TS 13227 Ev, İşyerleri ve Yerleşim Alanlarındaki Zararlılarla Mücadele için Dezenfeksiyon Ve TS 13287 İçme ve Kullanma Suyu Depolarına Temizlik Hizmeti veren genel standarlarına uygun firmaların yapması gerekmektedir.

Su depo temizlik ve dezenfektesi ayrı işlemler mi ?

Su deposunun içerisinde bulunan kireçlenme, tortu, yosunlaşma, balçıklar vb korozyonları temizlik işlemi ile temizlik sonrası bakteri vürüs yok edilmesi için yapılan dezenfeksiyon işlemi birbirinden ayrı işlemlerdir. Temizlik olmadan dezenfeksiyon yapılamaz.

Su depomu kendim temizleyemez miyim?

Su deponuzu kendiniz de temizleyebilirsiniz. Fakat su deposunun girilmeden önce oksijen ölçümü yapılmaktadır. Burada ki oksijenin seviyesi %19-%25 arasında olması gerekmektedir. Aksi takdirde kapalı ortamda çalışmak tehlikelidir. Aden İlaçlama ekipleri rutin sağlık kontrollerini gerçekleştirmkete ve kapalı yüksekte çalışabilir raporuna sahip olmaktadırlar. Kapalı ortamda çalışmaya başlamadan önce havalandırma sistemi kurulmaktadır. Tüm elektrik tesisatı için kaçak akım sistemleri panosu hazırlanmaktadır. Dalgıç pompalar yıkama makinaları aydınlatma sistemleri bu panodan elektriklerini alırlar. Pis su vakum dalgıçlar tarafından depodan çıkarılırlar. Atık su çıkısından sonra su deposu basınlı makinalar ile yıkanır ve durulanır. Aden ilaçlama biyosidal ürün uygulama izin belgesine sahip uzman personeli tek kullanımlık tulumunu ve 3M maskesini giyerek İçme ve kullanım suyu dezenfektanı ile dezenfeksiyon yapılmaktadır. İşlem sonrası Sağlık Bakanlığının EKBİR Biyosidal Ürün İşlem Formu ekiplerce düzenlenmektedir. Tüm işlemler profesyonel ve alanında uzman ekiplerce yapılmaktadır.

Su deposu temizlendikten ne kadar sonra su numunesi almak gerekir.

Su deposunun temizliği ve dezenfeksiyon işlemi bittikten 24 saat sonra su analizi için temiz ve steril kaplara su numunesi alınmalı ve en çok 6 saat içerisinde analiz yapılması gerekmektedir.

İçme suyu deposu temizlenir mi ?

Özellikle içme suları depoları temizlenmelidir. Bu depolar betonarme, fayans kaplı, metal, galvaniz, mebran kablı, krom ve sebiller örnek verilebilir. Tüm depolar temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Yılda 2 defa temizlik gerekmektedir. Vücudumuzun en önemli elementi olan suyu tükettiğimizde, vürüslerden arı bir su olmalıdır. Yoksa sudan enfeksiyon kapabiliriz.

Sitelerde, Apartman su deposu temizliği hangi aralıkta yaptırılmalıdır ?

Sağlık açısından ve deponun uzun ömürlü olması açısından soğuk su depoları yılda 1 kez içerisindeki suların boşaltılıp, deponun fiziki temizliği yapılıp, içme ve kullanma sularında kullanılan sağlık bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış dezenfektanlarla dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

Temizlik sonunda verilmesi gereken belgeler nelerdir.

Yapılan temizlik sonrası Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış dezenfeksiyon ve temizlik firmalarının EKBİR Biyosidal Ürün İşlem Formu düzenlenmesi gerekmektedir. Düzenlenen bu belgenin en az 1 yıl saklanması ve kayıt altında tutulması gerekmektedir. Aden ilaçlama ve dezenfeksiyon firması yapmış olduğu temizlik ve dezenfeksiyon işlemi Sağlık Bakanlığının Biyosidal Ürün Uygulama Bildirim sistemine giriş yaparak bildirmektedir. Yapılan tüm uygulamalar yasal prosedürler içerisinde yapılmaktadır.

Su deposunu hangi belgelere sahip firmalar temizlemelidir.

Firmamız TC Sağlık bakanlığınca verilen halk sağlığı alanında biosidal ürün uygulama belgesi, tse tarafından verilen TSE 8358 – TSE 13227 – TSE 13287 , ISO 9001:2015 kalite yönetim, ISO 14001 çevre yönetim ve ISO 22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistemi belgeleri sahibidir.

Su deposunu temizleyen firmaların referansları neler olmalı?

Su depolarını temizleyen firmaların Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık kuruluşları, hastaneler, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı okullar, anaokulları, dershaneler, İl Gıda Tarım bakanlığına bağlı kuruluşlar, havayolu şirketleri, özel firmalar ve deneyimleri olmalıdır.

Su depolarına ozonla dezenfekte yapmak yeterlimi?

Su depolarında mikrobiyolojik ve yüzeye yapışan canlılar tespit edilmemişse ozonla dezenfeksiyon işlemi yapılabilmektedir. Eğer ki mikrobiyolojik canlılar tespit edilirse fiziki temizlik sonrası asit bazlı içme ve kullanım suyu dezenfektanları kullanılarak dezenfekte edilmelidir.

Sebiller temizlenmeli mi?

Sebillerde iç yüzeylerinde tortu ve yosunlaşma, kotu koku, bozuk tat oluşabileceği için temizlik yapılması gerekmektedir. Mavi damacana suyu kullanan sebiller yılda en az 3 kez, arıtma sisteminden gelen sularda çalışan sebiller ise yılda 2 kez muhakkak temizlenmelidir.

Sebiller nasıl temizlenir?

Su sebillerindeki damacanalar sebillerden ayrıldıktan sonra ozonlama işlemi için ozon cihazı su musluklarından bağlanır. Bağlama işleminden sonra ozon cihazı 10 dk çalıştırılarak sebil kazanı içerisindeki yosun, tortu, kireç vb maddeler su yüzeyine çıkar. Ozonlama işlemi bittikten sonra sebil dış temizliği dezenfektan ve uygun kimyasallar tarafından yapılır. Tüm işlemler bittikten sonra sebil üzerine damacana tekrar konarak temiz suyun sebil kazanına dolması ve temiz suyun açık konumdaki musluklardan akması beklenir.

Yangın ve yağmur suyu depoları temizlenir mi ?

Yangın su depoları ve yağmur suyu depoları, içme kullanma suyu depoları kadar önem taşımamaktadır. Fakat içerisinde tortu ve korozyon birikme ihtimali göz önünde bulundurulursa en az 2 yılda 1 kere temizlenmesinde sitemin çalışabilirliğini sağlamak için temizlemekte fayda vardır.

Su deposu temizlik fiyatları nedir ? 

Su depolarının fiyatlandırılması tonajına, içerisindeki işçilik ve çalışma durumlarına göre farklılık göstermektedir. Aden ilaçlama Çevre Sağlığı Hizmetlerini 7 24 arayarak hem detaylı bilgi alabilir hemde temizlik öncesi keşif için randevu alabilirsiniz.

Aden İlaçlama ve Su Deposu Temizliği

Su deposu temizliği, restorant, kafe ve işyeri ilaçlaması ve diğer ilaçlama ve dezenfeksiyon, konularında 0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ve en önemlisi 20 yıla aşkın İzmir böcek ilaçlama ve ilaçlama saha tecrübesi,uygulama tecrübesi bulunan İzmir İlaçlama Firmamız Aden ilaçlama tarafından özel makinelerimiz ile yapacak olduğumuz böcek ilaçlaması için bizlere 0.232.2550101 numaralı telefonlardan ulaşabilrsiniz.

0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz.