Tahta Kurusu İlaçlama

İlaçlama sektöründeki, ilaçlama firmaların çözüm bulmakta zorlandığı ve birçok ilaçlama şirketinin çözüm bulamadığı türdür tahtakurusu.

Tahtakuruları, biz memelilerden, vücudundaki kanları emerek beslenmektedirler. Beslenme zamanları, kan emme zamanları gecedir.

Memelilerin, vücutlarının hareketsiz kaldığı zamanlarda, memeleri yakın bulunan yatak başı, baza yanı, yatak dikiş kısımları, yarıklar, oyuklar, mobilya araları, karyola demiri boşluklarında ve kendini gizleyebildiği yerlerden çıkarak, öncelikle insan, kedi, köpek, fare ve kümes hayvanlarının kanlarını emerler.

Tahtakuruları, geceleri ortaya çıkıp, ısırarak, kan emerler, emdiği kanı kendi vücudunda sindirimi bitmeden, tekrar kan emmezler. Vücutları düz bir yapıya sahiptir. Biraz mercimeği andırır normal rengi sarıdır.

Tahta kurusu, memelilerden kan emdikçe, vücut rengi koyu kahverengi ve siyahımsı bir renge bürünmektedir. Tahtakurusu, memelilerden kan emmesi esnasında kandaki pıhtılaşmayı engelleyici sıvı salarlar, bu salınan sıvı ısırılan yerdeki açık yarayla birleşince, iltihap oluşturmaktadır. Tahtakuruları geceleri ısırdığından dolayı, uyku bozukluğuna yol açabilirler, bazı hassas ciltlerde deri döküntüleri oluşabilmektedir.

Tahtakurusu

Öncelikle, tahtakurusu mu, yoksa tahtakurdu mu? bu iki yakın isimde olan iki farklı zararlının biz memeli canlılara karşı, hangisinin zararlı ve kan emici olduğunu bilmek ile yola çıkmak gerekli.

Yaklaşık 20 yıldan beri ilaçlama sektöründe zararlılar ile mücadele uygulamalarında hizmet veren, uzman uygulayıcı biyosidal ürün uygulama belgesine sahip personellerimiz ile, bizlerin geceleri kanını emerek yaşayan bu zararlı türüne karşı ilaçlama hizmetlerini yürütmekteyiz.

Tahtakurusu zararlısı ile Aden ilaçlama şirketine gelen telefon konuşmalarında genellikle, mağdur olan kişiler tarafından geceleri yattıkları zaman, zararlı bir türün vücutlarındaki farklı noktaların ısırıldığı ve bu ısırılan yerlerin kaşındığı için kabarmaların oluştuğu bu ısırma ve kabarmaların devam etmesi üzerine, doktora gittikleri ve doktor tarafından yapılan inceleme ve kontrol sonucunda bu ısırmaların bir böcek türüne ait olduğu ve ve evlerini ilaçlama yapmaları ihtiyacından dolayı bizlere ulaşmaktadırlar.

Tahta Kurusu
Tahta Kurusu

İnsanı ısıran ve tek kan emme özelliği olan zararlı haşere türü tahtakurusu zararlısı değildir.

Müşterilerimiz ile yapılan görüşmelerde karşılıklı sorulan sorularda vücudumuzu ısıran ve ısırılan yerin kabarmasına neden olan zararlının tür tespiti olmaktadır.

Müşterimize sorulan birkaç kritik soru sonrasında zarar veren haşerenin tahta kurusu, olduğuna kanaat getirdiğimizde müşterimizin onayı doğrultusunda ilaçlama öncesinde ücretsiz keşif ve kontrol için gitmekteyiz. Yapılan türün tespitinden sonra eğer tespit edilen zararlı haşere türü, tahtakurusu ise ilaçlama öncesi ve sonrası detaylı bilgilendirmeler yapılarak tahtakurusu ilaçlaması yapılmaktadır. Tahtakurusu, memeli canlılarında kan emerek beslenirler kısacası kan emicidirler.

İlaçlama Ücretleri

Tahtakurdu ise tahta, odun, kalas gibi orman ürünlerinin iç kısımlarında göz ile görünmeyen yerlerde, ahşap ürünleri yiyerek yaşamlarını sürdürürler. Tahta kurusu ilaçlama, yurtdışındaki ülkelerde, bizim ülkemize göre çok daha farklı metod ve ilaçlama ücretleri ile yapılmaktadır.

Örnek verecek olur isek, yurtdışında pest-control ilaçlama firmaları 60 derece üzerinde ısı veren cihazlar ile, ortamdaki tahtakurularının gizlendikleri yerlerden dışarı çıkarıp, ilaçlama uygulamalarını yüzeydeki tahtakurularının üzerlerine sıkarak yapmaktadırlar. İlaçlama ücreti ise ev başına yaklaşık 150 dolar ve ya 200 dolar arasında değişmektedir.

Ülkemizde ise tahta kurusu ilaçlama ücreti 200-400 tl arasında değişmektedir.

Tahta kurusu ilaçlaması esnasında, tüm evin ilaçlanması esastır. Tahta kurusu ilaçlama yapılmadan önce, tahtakurusunun yaşadığı yer ve noktaların tespiti yapılarak, ilk ilaçlama uygulaması bu yerlerden başlanılması gerekmektedir.

Tahta kurusu İle Nasıl Mücadele Edilir ?

Tahta kurusu ilaçlama için, ilaçlanacak evin ilaçlama sonrasında yaklaşık en az 2 saat kapalı tutulması gerekmektedir. Tahtakurusunun tespitinin yapıldığı yatak, döşek, baza başlığının dikiş kısımlarının detaylı bir şekilde tüm haşerelerin bulundukları yerlerin, ilaçlanması gerekmektedir.

Tahta Kurusu İlaçlama
Tahta Kurusu İlaçlama

İlaçlama sonrasını takip eden 2 gün sonra tahta kurusu ilaçlama uygulamasını yapan ilaçlama uygulama personellerinin tekrar aynı yere giderek canlı birey olup olmadığını kontrol etmesini gerekmektedir. Canlı bir birey tespiti var ise, aynı ilaçlama uygulamalarının tekrarlanması gerekmektedir.

İlk tahta kurusu ilaçlama uygulamasında gözden kaçan bir yuvanın olduğu düşünülerek, daha detaylı tüm yüzeylere, biyosidal ürünü temas ettirecek şekilde ilaçlama yapılması gerekmektedir.

Yapılan uygulamadan sonra yatak çarşaflarının, yastık başlarının, yorgan pike benzeri koruyucu malzemelerin yıkanması gerekli olacaktır. Tahta kurusu ilaçlama ile, etkili biyosidal ürünler yatmakta olduğunuz yatağın etrafına, altına, yatağın yanındaki süpürgeliklere uygulanır. Yatağınızın yanındaki çekmeceler mobilyasından ayrıştırılarak çekmece arkasında kalan yerlere uygulanmaktadır. Tahta kurusu populasyonunun çok olduğu, evlerdeki kıyafet dolaplarının iç kısımlarına ilaçlama uygulaması yapılmaktadır. İlaçlama sonrasında tüm kıyafetlerin yıkanması gerekmektedir. Oda girişlerinde bulunan ahşap kapı pervazları tahtakurularının gizlendiği noktalar olduğundan dolayı, bu kapı pervazlarına ilaçlama uygulaması yapılması gerekmektedir.

Yatağın alt kısmında yere temas eden, ayaklıkların detaylı bir şekilde ilaçlanması gereklidir. Tüm belirtilen yerlerin, noktaların detaylı ilaçlandıktan sonra takip eden 3 gün içerisinde yapılan kontrol yapılmış olan tahtakurusu ilaçlamasının başarısının gösterecektir.

Tahta Kurusu Nasıl Önlenir?

Evlerimize tahtakurusu zararlısını bulaştırmamak, ilaçlama yapılmasından daha kolay olacağı için, size belirtmiş olduğumuz hususlara dikkat etmeniz, kendi sağlığınız için çok daha kolay olacaktır. Sizlere tavsiyemiz, evinize hiç kullanılmamış, mobilya yatak ve baza ve benzeri malzemelerin geldiği esnada, muhakkak, tahtakurusu zararlısının benzeye bir zararlı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer evinize ikinci el bir yatak, baza, karyola alıyorsanız, bu kontrolü en az iki kez yapmanız da fayda olacaktır.

Yatmakta olduğunuz, yatakların çarşaflarını  değiştirdiğiniz zaman, muhakkak köşe ve dikiş kısımlarını kontrol ediniz. Eğer bu noktalarda, siyah tükenmez kalem akıntısı gibi bir iz var ise tahtakurusunun kendisini görmeseniz bile, belirtisini görmüş olursunuz. Tatil amaçlı gitmiş olduğunuz, yerlerdeki yatakları yatmadan önce yatakların belirtmiş olduğumuz, kritik noktalarının  kontrol ediniz

Seyahat amaçlı kullandığınız, bavul ve çantalarınızı kontrolünü yaptığınız, eşya dolaplarına koyunuz ve tatil sonrası evinize geldiğinizde, kirli çamaşırları hemen çıkarıp en az 60 derece üzerindeki sıcak suda,uzun programda yıkamanızı tavsiye ederiz. Taşıma olarak kullandığınız valiz ve çantalarında iç ve dış kısımlarındaki dikiş kısımlarını fener ile kontrol edip, herhangi bir zararlı bulgusuna veya zararlısına rastlamadı iseniz, kilerinize veya dolabınıza kaldırınız. Bizim işimiz zararlı haşereler ile mücadele de olsa, sizlere tahtakurusu bulaşmasın, biz tahtakurusu zararlısının ilaçlama hizmeti yapmasak da, ticari hayatımıza devam edebiliriz. Tahtakurusu mücadelesi hem mağdur olan kişiler açısından hem de ilaçlama uygulaması, yapan şahıs ve firmalar açısından külfetli ve zor olduğundan dolayı, herkese tahtakurusu zararlısından uzak günler dileriz.

Haşereleri incelemek için tıklayın.

Ve en önemlisi 20 yıla aşkın İzmir böcek ilaçlama ve ilaçlama saha tecrübesi,uygulama tecrübesi bulunan İzmir İlaçlama Firmamız Aden ilaçlama tarafından özel makinelerimiz ile yapacak olduğumuz böcek ilaçlaması için bizlere 0.232.2550101 numaralı telefonlardan ulaşabilrsiniz.

0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz.