i̇zmir böcek ilaçlama firmaları

Sağlık Bakanlığından gerekli mevzuatları yerine getirip, ruhsatlı ilaçlama firmaları, yaşam alanlarınızda bulunan haşere, böcek, fare, kemirgen, karasinek ve sivrisineklere karşı kimyasal ilaçlarla ilaçlama uygulaması yaparak, rahatsız edici tüm zararlıları yok ederek, sağlıklı bir ortamlar oluşturarak yaşamanızı sağlar.

Profesyonel İlaçlama Şirketinin Özellikleri Nelerdir ?

Bir işyerinin ilaçlama hizmetlerini gerçekleştirebilmesi için en başta Sağlık Bakanlığından ilaçlama izin belgesi olması gerekmektedir. Halk Sağlığı alanında haşerelere karşı ilaçlama usul ve esasları hakkında yönetmelik gereği altı ana bölümden oluşan genel yükümlülükleri yerine getirmesine mütakip yasal ilaçlama şirketi veya ilaçlama firması olmaya hak kazanır.

Bu belgeye sahip olduktan sonra bağlı bulunduğu İl’e bağlı halk sağlığı veya toplum sağlığı tarafından yapılacak olan denetlemelerde firmanın hazır, çalışır olduğunu beyan etme zorunluluğu bulunmaktadır.

Fare İlaçlama Şirketi?

Aden ilaçlama firması olarak 20 yıldan beri kemirgenlere, farelere karşı profesyonel çözümler üreterek fare ilaçlaması uygulamaları gerçekleştirmekteyiz. Fare ve kemirgen ilaçlaması ilaçlama firmalarının en çok zorlandığı ve özellikle hayvan yemi üreten yem fabrikalarında tecrübe isteyen bir ilaçlama yöntemidir.

Bunun nedeni ise yem fabrikalarında farelerin çok sevdiği mısır, buğday arpa ve benzeri hammadde ürünlerinin tonlarca bulunmasından kaynaklıdır. Fare ilaçlamasının başka zor olduğu yerler ise tavuk çiftlikleridir. Fare ilaçlama şirketi olarak Türkiye’de en çok bilinen yem fabrikalarının Ege Bölgesindeki ilaçlama hizmetleri de  firmamız tarafından periyodik kontroller yapılarak gerçekleştirilmektedir.

Uzun yıllardan beri fare ilaçlaması yaptığımız yem fabrikalarının başlıcaları ise, CP Yem Turgutlu Yem Üretim Fabrikası, ÇAMLI Yem Turgutlu Yem Üretim Fabrikası, LEZİTA-ABALIOĞLU İzmir Kemalpaşa Yem Üretim Fabrikası, ÖZLEM YEM Salihli Yem Üretim Fabrikası, Biomar-sagun Söke-AYDIN Yem Üretim Fabrikası, KESKİNOĞLU Akhisar Merkez Yem Üretim Fabrikası, KESKİNOĞLU Akhisar Organize Sanayi Bölgesi Yem Fabrikası, MATLI Yem Turgutlu Yem Fabrikası, PRO Yem Turgutlu Yem Üretim Fabrikasıdır.

Fare İlaçlamasında Neden Fare İstasyonu Kullanılmaktadır?

Fareler genellikle duvar diplerini kullanarak bir yerden başka bir yere geçerler. Fare ilaçlamasında kullandığımız, fare kutularının sırt kısımları duvara temas edecek şekilde üretilmişlerdir. Bu kutuların sağ ve sol kısımları farelerin giriş çıkış yapması için delik bırakılmışlardır, bu sayede fareler kutunun içerisine girerken çıkışını gördüğü için çekingenlik yaratmazlar. Fare kutuların içerisinde ise farelerin sevdiği gıda maddelerinden faydalandırılarak yapılan fare zehirleri bulunmaktadır. Bu fare kapanları kilitli sistem olduğundan dolayı evde yaşayan küçük çocukların ve evcil hayvanların kutunun içerisinde fare zehrine ulaşmasını engellerler.

Kokusuz İlaçlama Nedir?

Böcek ve haşere ilaçlama uygulamalarında son yıllarda biyosidal ürünlerin gelişen teknoloji ile birlikte formulasyonlarında da değişiklik yapılmıştır. Halk arasında kokulu ilaçlama, kokusuz ilaçlama ve jel ilaçlama olarak 3 ana başlık altında böcek ilaçlama uygulamaları bilinmektedir. Kokusuz ilaçlama, insanlar için zararsız bir ilaçlama yöntemi değildir.

Kokusuz ilaçlarında öncelikle ilaçlama uygulaması yapan ilaçlama personeline daha sonra ilaçlama uygulaması yapılan evlerdeki insanlara ve evcil hayvanlaradır zararı bulunmaktadır. Ancak ilaçlama uygulamasında ilaç kokusu olmadığı için evde yaşayan insanlara zararsız gibi gelmektedir.

Kokusuz ilaçlara ruhsat veren ve halk sağlığı alanında kullanılmasına izin veren ilgili bakanlık olan Sağlık Bakanlığı kokusuz ilaçlarda sizlere belirtecek olduğumuz hususlarda özellikle dikkat edilmesi gerektiğini böcek ilaçların üzerine yazdırmışlardır. Biz böcek ilaçlama firması olarak sizlere bu hususları belirtelim siz kokusuz ilaçların zararlı olup olmadığına veya ilaçlama sonrasında evde oturulup oturulmayacağına kendiniz karar veriniz.

Kokusuz İlaçlar Zararlı mıdır ?

H317 Alerjik cilt reaksiyonuna sebep olabilir.
H332 Solunması Halinde zararlıdır.
P261 Tozunu, dumanını, gazını, sisini, buharını, spreyini solumaktan kaçının.
P270 Böcek ilacı kullanılırken yiyip, içmeyin, sigara kullanmayın
P271 Sadece dışarıda veya iyi havalandırılan yerlerde kullanılan
Böcek ilaçlarının üzerinde, belirtmiş olduğumuz dikkat edilmesi gereken hususlar ve maddeler bulunmaktadır.

Kokusuz İlaçlama Sonrasında Nelere Dikkat etmek Gerekir?

Yaşam alanlarınızda zararlı haşerelere karşı yapılacak olan kokusuz ilaçlama esnasında eğer mümkünse ilaçlama sonrasında ilaçlama yapılan yeri en az 30 dakika terk etmenizde yarar bulunmaktadır. Eğer evinizde evcil hayvan var ise ilaçlama öncesinde yemek ve su kaplarının ortadan kaldırılması, ilaçlama sonrasında ise eve evcil hayvan ile gelinecekse ortada kalan kısımların ıslak, duru su ile vilada yapılması daha uygun olacaktır.

i̇zmir böcek ilaçlama firmaları
İzmir böcek ilaçlama firmaları

Jel Böcek İlaçlamasının Farkı Nedir?

Jel böcek ilaçlama uygulamaları, kokusuz ilaçlama yöntemi ve kokulu ilaçlama yönteminden daha az zararlı bir ilaçlama yöntemidir. Ancak tüm hamamböceklerine karşı aynı öldürme etkisini göstermeyebilir.
Kullanılacak olan jel ilaçlarının hangi böcek türlerine karşı çekici özelliği olduğunu veya nerelere yapılması gerektiğinin iyi bilinmesi gereklidir. Satın almış olduğunuz her jel böcek ilacından kesin sonuç almanız beklenemez. Jel böcek ilaçlaması uzman ilaçlama firmaları tarafından, böceklerin yaşadığı yerlere belirli noktalara belirtilen dozlarda uygulandığı taktirde sonuç alınır.

Pire İlaçlama Şirketi?

Nisan ve Mayıs aylarında özellikle kedilerin yavrulamasından sonra çok sık rastlanan ve insanları ısırarak kan emen, zıplayan belirli bir yuvası ve yaşam alanı olmayan küçük canlılardır. Pire ilaçlamasında esas olan pirelerin ana kaynağının tespitinin yapılarak yüzey ilaçlaması yapılmasıdır. Pire ilaçlamasında ilaç garantisi bulunmamaktadır. Ancak pire ilaçlamasından sonra eğer şikayete konu olan yerlerde pire kalmadıysa, pire ilaçlamasının başarılı olduğu anlamına gelmektedir.

Pire İlaçlaması İhmal Edilirse Ne Olur?

Pireler çok çabuk üreyip ve yapıştığı eşya ve malzemeler ile çok daha başka yerlere taşınan kan emici zararlı türü olduğundan pire ilaçlamasını ihmal edip, umursamazsanız eğer tüm yaşam alanlarınızda, evinizin tüm yerlerinde pire zararlısının ısırıklarına maruz kalırsınız. Eğer evinizde evcil kedi ve köpek var ise muhakkak dış parazit aşılarının yapılması gerekmektedir.

Hamamböceği İlaçlama Şirketi

Hamamböcekleri illere göre, aynı ilde semtlere göre farklılık göstermektedir. Bölgemizde 4 çeşit hamamböceği türü bulunmaktadır. Ve bu dört tür hamamböceği yaşam ve üreme alanları farklılık göstermektedir. Hamamböceği türleri şu isimleri bulunmaktadır.
1. Alman Tipi Hamamböceği (Kakalak-Kalorifer Böceği)
2. Amerikan Tipi Hamamböceği (Karafatma)
3. Şark Tipi Hamamböceği
4. Sarı Çizgili Hamamböceği

Tehlike anında karıncaların yumurtalarını toplama ve yuvaya götürme anı.

Kene Nasıl Çıkarılır?

Mayıs ayından itibaren, yeşil alanlarda, piknik alanlarında en çok rastlayacağımız zararlı türlerinin başında kene zararlısı gelmektedir. Kene insan vücudundan nasıl çıkartılması hakkında sizlere bilgilendirme yapacağız.

İlk olarak, bir keneyi hızlı ve iyi bir şekilde çıkarmak gerekmektedir. İnce uçlu bir cımbız seti ile keneyi cilt yüzeyine mümkün olduğunca yakın tutun. Ardından, yukarı doğru çekin. İşin püf noktası, herhangi bir ağız parçası bırakmadan çıkarmaktır, bu yüzden keneyi bükmeyin. Ağız kısımlarını cımbızla kolayca çıkartamanız gerekmektedir. 

kene
Kene

Keneyi çıkardıktan sonra, daha sonra teşhis için hazır bulundurmak istiyorsanız, alkole veya kapalı bir torbaya koyun. Saklamak istemiyorsanız, tuvalete atabilir veya bantla sarabilirsiniz. Son olarak, keneyi çıkarttığınız bölgeyi ovalayarak alkol veya sabun ve su ile temizleyin.
 
Bu yöntemler, kenelerle ilgili çocukluk deneyiminizin bir parçası olsa da, ne yapılmaması gerektiğini de biliyoruz. İlk olarak, keneyi kibrit veya başka bir aletle ısıtmayın. Amaç onu çıkarmaktır, daha derine inmeye teşvik etmek veya ayırmasını sağlamak değil. Amaç, onu hızlı ve iyi bir şekilde çıkarmaktır. Ayrıca keneyi oje veya petrol jölesi ile boyamayın, çünkü bu yöntemler işe yaramaz. Son olarak, keneyi çıkardıktan sonra çıplak parmaklarınızla ezmeyin. Daha fazla temas etmeden hemen çöpe atınız.
 
 Keneler kan emici olduklarından dolayı, kanın emdiği kişideki bulaşıcı hastalıkları başka bir kişiye kolaylıkla taşıyabilirler.  Kene ile ilgili hastalıkların bazı semptomları arasında baş ağrısı, ateş ve titreme, kas ağrıları, döküntüler ve eklem ağrısı bulunur. Birkaç hafta içinde kızarıklık veya ateş gelişirse, doktorunuza kene ısırığı hakkında bilgi vermeyi unutmayın. Önlemeye gelince, bahçenizin düzenli tedavisi ve böcek kovucu sprey, ısırıkla savaşmaya yardımcı olacaktır.

Haşere mücadelesi hizmetlerimiz ile ilgili bilgi almak için; iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.