Ateş karıncası, genellikle kuru kalmış topraklarda, az sulanan tarlalarda, bahçedeki çimlerin duvara yakın kuru kalan kısımlarında ve buna benzer alanlarda bulunur.

Ateş karıncası sevmediği, yuva yapmayı sevmediği yerler ise nemli, ağaç yapraklarından dolayı devamlı gölge kalan veya yakınında, dere veya göl olan nemli toprak olan yüzeylere yuva yapmazlar. Kuru tarlalarda, konut çimlerinde ve benzeri alanlarda bulunur.

Orman gibi ağaçlık alanlar, ateş karıncalarını çekemeyecek kadar gölgelidir. Ateş karıncalarının, en çok verdiği zarar ise, evinizin bahçesindeki çimlerde, öbek öbek küçük toprak tepecekleridir. Ateş karıncaları diğer karınca tür ve çeşitlerinden farklı olarak, ev içlerine girmeyi çok sevmez.

Genellikle tüm yaşamlarını toprak içerisinde açmış oldukları yuvalarda geçirirler. Ateş karıncaları en sevdiği yiyecekler arasında, bahçede veya evin çevresinde ölmüş arı, böcek, kertenkele, süleymancık vb böcek türleri, sağlam sebzeler, şekerli gıda maddeleri ve çim tohumlarıdır.

Çim ekimi için hazırlanan bahçe topraklarına atılan çim tohumlarının hepsini, toplayarak yuvalarına taşıdığı ve bu yüzdende bahçelerde çim çıkmasını bekleyip sonunda, çim olmayan bahçeler olduğu gözlemlenmiştir.

Bazı çim tohumu satan ilaç firmaları, çim tohumu yanında karınca toz ilacı da satarak, atılan çim tohumlarının karıncalar tarafından yuvalarına götürülmesini engellenmesi için yardımcı olmaktadırlar.

Çeşme‘de yaptığımız karınca ilaçlaması esnasında ateş karıncalarının yuvasını tespit edip, yuvayı çapa ile bozduktan sonra yuva içerisinden yaklaşık yarım kilo çim tohumu çıktığını gözlemlemiştik.

Ateş karıncası zehirli mi?

Ateş karıncaları zehirsizdir. Ancak ateş karıncaların ısırdığı yerlerde, bazı kişilerde yaralarda cilt iltihabı oluşabilir ve buna bağlı olarak cildinizde, yanma ve ağrı hissi oluşabilir. Bu iltihabik reaksiyona bağlı olarak, mide bulantısı, terleme gibi alerjik reaksiyonlar meydana gelmeye başlar ise acil olarak tıbbi bir destek almanızda fayda olacaktır.

Ateş karıncalarını eve girmelerini nasıl önleyebiliriz?

Ateş karıncalarının, akrep, çıyan, hamamböceği gibi birçok böcek türünün yaşam alanlarımıza girmeleri, yaşam alanlarında yaşayıp üremelerini engellemek için en önemli fiziki faktör izolasyon tedbirlerinin gözden geçirilmesidir.

Evinizin dışa açılan pencere, kapı ve panjur gibi malzemelerin duvar, zemin ile birleşme noktalarındaki tüm ayrık ve çatlakların olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer çatlak, yarık veya boşluk var ise muhakkak izolasyon yapmanız gerekmektedir.

Kontrolsüz su çıkışlarını toprağa değil bir bidona veya ağzı hortum girecek kadar büyüklükte olacak şekilde su petlerine doldurunuz. Su tüm canlılar için ana yaşam kaynağı olduğundan dolayı kontrolsüz su çıkışı tüm zararlı böcek ve haşereler için cezbedicidir.

Mümkün ise tüm pencerelerinize, bahçeye veya çimlere açılan kapı veya sürgülerinde önlem amaçlı sineklik taktırmaya çalışın 

Mutfak dolaplarını, tezgâhları düzenli ve temiz tutmaya çalışın, Bu bölümlerde ekmek kırıntıları, bisküvi parçaları özellikle karıncalar için çok çekicidir.

Kuru gıdalarınızı, gıda maddeleriniz ağzı kapalı kavanozlarda veya ağzı kapatılabilen plastik kavanozlarda tutmaya özen gösteriniz.

Çöp kovanızın dip kısımlarına, çöp poşetlerinden sızan veya dökülen gıda maddeleri olup kontrol ediniz, özellikle şekerli olan ve karıncaların çok sevdiği bal ve reçel sızıntıları olup olmadığını iyice kontrol ediniz.

Dökülen yiyecek ve gıda kırıntılarını en geç akşam yemeğinden sonra bulundukları yerden veya tezgah üstünde kalmaması için süpürünüz.

Karınca ilaçlaması nasıl yapılır?

Karınca ilaçlaması yapılırken en önemli husus, ilaçlama yapmadan önce karıncanın yürüme yolları, yeme ulaşma yollarının ve yuvalarının tespit edilmesi gerekmektedir.

Karınca ilaçlamasına ilk olarak karıncaların yuvalarından başlanması gerekmektedir. Karınca yuvasının imhasından sonra karıncaların yürüyüş yollarının ilaçlanması gerekmektedir.

Karınca ilaçlamasında yuva imhası yapılmadığı taktirde, ilaçlamadan başarılı sonuçlar almanız yeterli olmayacaktır. Daha sonra evin dış alanlarının ve iç alanlarının bariyer şeklinde pompa ile ilaçlanması gerekmektedir. Karınca ilaçlamasında kokusuz böcek ilaçları kullanmanız yeterli olacaktır.

Karınca jel ilaçlaması etkili midir? ?

Karınca ilaçlamalarında yeni nesil formül olarak kabul edilen, jel karınca ilaçları ve jel böcek ilaçları kullanarak çözüm bulunmaktadır. Özellikle ev içlerinde, mutfak kısımlarında tezgah üstlerinde, böcek ilaçlarının kimyasal yan etkilerine maruz kalınmaması, ev de bulunan küçük çocukların, evcil hayvanların kullanılan kimyasallara maruz kalmaması için, jel formasyonlu böcek ve karınca ilaçlarının kullanılması daha yararlı olmaktadır.

Tedarik ettiğiniz jel karınca İlaçlarını, karıncaların yürüyüş yollarına, yuva önlerine ve özellikle kimyasal kullanımına uygun olmayan, elektrik priz köşe kısımlarına, kibrit çöpü başı kadar uygulamanız yeterli olacaktır. Küçük damlacıklar halinde bıraktığınız jel noktalarına gelen karıncalar, bu zehirli yemlere teması ve yuvalarına taşıması esnasında zehirlenerek öleceklerdir.

Karınca ev ilaçlaması öncesi neler yapmamız gereklidir?

Karınca ilaçlaması öncesinde ve diğer böcek, haşere ilaçlamaları öncesinde ilaçlanacak alanların, yüzeylerin temiz ve tozsuz olması, uygulanacak alanlarda ilaçların yüzeyde uzun süre haşere ve böceklere karşı etkili olması açısından temiz olması gerekmektedir.

İlaçlama öncesinde evin genel temizliğinin yapılmış olması, özellikle buzdolabı, bulaşık makinesi arkası, yatak altlarının, dolap arkalarının 10 gün süre ile ıslak temizlik yapılmaması gerekmektedir.

Karınca ilaçlaması sonrasında evi terk etmeye gerek var mı?

Ev iç alanlarında karınca ve böceklere karşı yapılacak olan ilaçlama uygulamalarında, ilaçlama sonrasında ilaçlama yapılan alanlara, temas etmemek, kullanılan böcek ilaçlarının yan etkilerine maruz kalmamak açısından en az 2 saat girilmemesi yeterli olacaktır.

Karınca ev ilaçlama ücreti ne kadar?

Karınca ev ilaçlama ücreti ile, böcek ev ilaçlama ücretleri arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır.

2022 yılı için geçerli tek daire ev ilaçlama ücretimiz 250 tl dir. Daire sayısının artmasına bağlı olarak, karınca ilaçlama ücretlerinde ve böcek ilaçlama ücretlerinde fiyatlarımız aşağıya doğru değişiklik göstermektedir.

Karıncalardan kimyasal ilaç kullanmadan doğal yollardan kurtulmanın yolları nelerdir?

ateş karıncası
Ateş karıncası

Doğada yaşayan tüm canlı ve hayvanların hem çok sevdiği, hem de hiç sevmediği koku ve yiyecekler vardır. Böcekler için de bu durum geçerlidir.

Bir çok böcek ve karınca türü, doğada bulunan herkes tarafından bilinmeyen organik, kimyasal madde barındırmayan repellent kaçırıcı ve kovucu özelliği olan materyaller ile çözüm bulmaktadırlar. Evlerinizde kimyasal böcek ilacı kullanmadan, sizlerde belli bir oranda bu böcek ve karıncalardan kurtulabilirsiniz.

  • Evdeki karıncalardan kurtulmanın en hızlı yolu nedir? Sirke ve su karınca öldürücü karışımı, kırmızı ateş karıncaların ev içlerine girmelerini engellemek açısından son derece yararlı bir karışımdır. Evde ateş karıncalarınız varsa, 1 litre suya,1 litre üzüm sirkesi ile karıştırp iyice çalkaladıktan sonra evinize karıncaların tüm girir ve çıkış yaptıkları kapı önlerine pencere kenarlarına bir fıs fıs ile püskürtünüz. Evde kırmızı karınca görürseniz, karışımı doğrudan püskürtebilirsiniz. Bu karışımı kırmızı ateş karıncalarının yuvalarını yok etmek içinde kullanabilirsiniz.
  • Diğer bir organik kaçırıcı formül ise 3 litre suya 1 litre limon suyu kullanmaktır.1 litre hazır limon suyu kullanmak çok etkili olmayabileceğinden, temin ettiğiniz 1 litre hazır limon suyunun içine 3 adet limon sıkarak limon suyunun yoğunluğunu artırabilirsiniz. Hazırladığınız bu organik karışımı da belirttiğimiz üzere tüm girişlere ve yürüyüş yollarına uygulayabilirsiniz 
  • Nane, karıncaların nefret ettiği kokulardan biridir. Evde kırmızı karınca görürseniz nane yağı püskürtebilir veya nane özü alıp evinizin tüm giriş noktalarına ve köşelerine püskürtebilirsiniz. Bu koku karıncaları son derece kaçırıcı olduğundan ev içlerine girmelerine engel olacak ve kullandığınız nane yağından dolayı ferah bir hava olacaktır.
  • Karıncalardan doğal yöntemler ile kurtulmanın diğer metotlarından biride Diyatomlu Toprak kullanmaktır. Diyatomlu Toprak,  en etkili karınca tozlardan biridir. ve onları karınca giriş yollarına yerleştirmek “karıncalardan kalıcı olarak nasıl kurtuluruz” sorununu çözebilir. Diatomlu Toprak, diatom kalıntılarından yapılır. Diyatomlu toprağı karıncaları tespit ettiğiniz yerlere serperek kullanabilirsiniz. Bu toprağa temas eden karıncalar kuruyarak ölürler. Tahtakurusu için de diyatomlu toprak kullanarak çözüm bulan kişilerin söylemlerine tanık olduğumuz olmuştur.
  • Karıncalardan nasıl kurtuluruz” sorusunun kolay bir cevabı bahçelerde ağaç bedenlerine kullanılan kirecin şekil verilerek yapılan ve çocukların eskiden tahtaya yazmak için kullandığı tebeşirdir. Tebeşir oluşumunda, yapımında kalsiyum karbonat olduğundan, kalın bir tebeşir çizgisi çizerek karıncaların yol üstüne bıraktığı izi ve kokuyu ortadan kaldırarak kaybolmasını ve belli bir süre sonra ölmesini sağlayabilirsiniz.
  • Karıncalar amonyak, klor ve çamaşır suyu kokularından hiç hoşlanmazlar, bu kimyasallarında karıncaların giriş noktalarına sıkarak çözüm bulabilirsiniz.

Alo böcek telefon numaralarımız

İlaçlama ücretleri hakkında ve diğer böcek ilaçlama hakkındaki sorularınız, şikâyetleriniz tüm öğrenmek istediğiniz konular için bizlere 0 232 25501010232 2550585 numaralı dahili telefonlardan, www.adenilaclama.com sitesindeki mesaj bölümünden ve ya 0532 448 0683 numaralı telefondan canlı olarak veya whatsapp hattından mesaj olarak ulaşabilirsiniz.