Enerji santrali ilaçlama neden gereklidir

ADEN ilaçlama firması olarak, Ege Bölgesi sınırları içerisinde bulunan birçok elektrik enerjisi üreten tesislerinin, yürüyen haşerelere, kemirgenlere, farelere, çiyanlara, sarıkız örümceklerine, akreplere, büyük çekirgelere karşı koruma ve engelleme amaçlı olarak, entegre zararlı mücadelesi hizmetleri yürütmekteyiz. Aşağıda belirtmiş olduğumuz şirketlerin, tüm zararlılara karşı ilaçlama faaliyetlerini uzun yıllardan beri sürdürmekteyiz. Bu firmalar kısaca şunlardır.

enerji santrali ilaçlama
Enerji santrali ilaçlama

Yenilebilir enerji üreten tesislerin hepsi, şehir merkezinden uzak, yüksek tepelerde, rüzgarın bol olduğu yamaçlarda veya suyun debisinin yüksek olduğu, açık arazilerde yapılmış tesislerdir.

Bu tesislere ait ana kumanda evleri, odaları bulunmaktadır. Tüm yenilebilir enerjiyi üreten rüzgar güllerinin hepsinin altında, pervanelerin ürettiği enerjiyi toplayarak, ana kumanda odasına göndermek amaçlı elektronik cihazların bulunduğu kabinler vardır.

Bu tesislere ait sadece 1 rüzgar gülünün maliyeti yaklaşık 3 milyon dolar civarındadır. Bu sistemi ve bağlı bulunduğu tüm ekipmanlara ekonomik açıdan, ve bu sahalara gelen tüm kontrol personellerini, sağlık açısından risk oluşturabilecek, tüm zararlılara karşı yapılacak olan ilaçlama mücadele hizmetleri için görev yapmaktayız.

Enerji santrallerinde ne gibi zararlı türler olabilir?

Enerji santrallerinde en belirgin ve rahatsız edici yürüyen böcek türlerinin en başında akrepler, çiyanlar, büyük çekirgeler ve et koparan özelliği bulunan, sarı örümcekler, en çok görülen zararlı türlerinin başında gelmektedir.

Enerji santrallerinin kumanda odaları ve rüzgar panellerinin içlerindeki, elektronik cihazları sıcaktan korumak için hepsinde klima çalışmaktadır. Bu klimaların defroz sularından çıkan saf suları, arazideki tüm canlılar su ihtiyaçlarını karşılamak için bu alanlara gelmektedir.

Bu zararlı böcek türleri burada görev yapmakta olan, firma çalışanları, bakım ve onarım için gelen tüm ziyaretçiler için ölümcül riskler oluşturmaktadır. Bu santrallerin ilaçlama hizmetini gerçekleştiren, ilaçlama uygulama personellerimiz, ilaçlama uygulamaları esnasında, denk geldikleri, uygulanan sahalardaki ilaçların etkisiyle ölen böcekleri toplayarak Aden ilaçlama ofisimizde bir böceklere ait resim galerisi bile oluşturdular.

Enerji santrallerinde, en büyük başka bir risk oluşturacak zararlı türü ise, kemirgen ve farelerdir.

Özellikle mevsim geçişlerinde, dış ortamdaki hava sıcaklıklıların değişmesinden dolayı, açık arazide yaşayan fare ve kemirgenler kışı sıcak ve rahat ortamda geçirmek için, santrallere ait kablo kanallarında, kablo şaft kanallarında yuvalanma yapmaktadırlar.

Burada yuvalanan fare ve kemirgenler, doğa kanununa bağlı olarak ön dişleri uzattığından dolayı, uzayan dişlerini törpülemek ve kısaltmak için, elektrik kablolarını kullanırlar.

Bu kemirmeden dolayı ortaya çıkan, çıplak kablolarda yangın ve sistemin bozulma riski bulunmaktadır. Bu sebeplerden dolayı tüm elektrik üreten tesislerin periyodik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş firmalardan ilaçlama desteği almaları gerekmektedir.

Biz İzmir İlaçlama firması olarak yaklaşık 20 yıldan beri enerji sektörünün önde gelen elektrik üretim tesislerine ilaçlama hizmeti sunmaktayız.

Kemirgen, fare İlaçlaması

Maliyeti milyon dolarları bulan bu tesislerin, kemirgen ve farelerden dolayı durmasını, bertaraf olmasını hiçbir işletmeci istemeyeceğinden dolayı, enerji santralleri ilaçlama hizmeti ile etrafındaki fareleri bertaraf edilerek, üretim sahalarına girmelerini engellemek bizim en başarılı olduğumuz, ilaçlama türlerinden biridir.

İlk olarak tesise dışarıdan gelerek, risk oluşturacak olan kemirgenlerin rahatlıkla iç alanlara giriş,çıkış yapabileceği yerlerinin, tespitinin yapılır ve rapor halinde işletme yetkililerine bildirilir.

Bu riskli yerlerin izalasyonunun yapılması doğrultusunda, fikir ve görüş beyan etmekteyiz. İşletmeye dış alandan girebilecek olan, kemirgen ve farelerin geçiş güzergahlarına, risk oluşturabilecek yerlere, kemirgen yemleme istasyonları monte ederek ve bu alanlarda oluşabilecek risklere karşı önlem almaktayız.

Kemirgen yemleme istasyonlarında, kemirgenlerin çok severek tükettiği, pasta formulasyonlu ve mum blok formulasyonlu yemler kullanarak, kemirgenler için çeşitlilik sağlamaktayız.

İşletmelerde yapılan, aylık rutin fare kontroleri esnasında, dış etkenlerden dolayı zarar görmüş, deforme olmuş, fare zehirleri yenileri ile değiştirilerek, farelerin geldikleri zaman kemirgen yemleme istasyonun içerisindeki yemler yenilebilecek kıvamda olması önem arz etmektektedir.

Fareler öldükten sonra koku ve kurtlanma yapar mı?

Profosyonel ilaçlama firmaların, kemirgen yemleme istasyonlarında kullanmakta olduğu yemleri, tüketen fareler 48 ile 72 saat arasında vücutlarındaki kılcal damarların çatlaması sonucunda, iç kanama geçirerek ölürler. Bu yemleri yiyen fareler ısı ve ışığa maruz kalmadıktan sonra koku ve kurtlanma yapmazlar.

Fareler neden kabloları kemirir?

Farelerin, diğer bir ismi de kemirgendir. Adından belli olduğu gibi devamlı bir nesneyi kemirerek parçalarlar.

Genellikle bu kemirme işlemini ön dişleri sayesinde gerçekleştirirler ve bu ön dişleri ayda 0.5 cm ile 1 cm arasında uzamaktadır ve bu uzayan dişler bir maddeye sürterek törpülenmez ise üst ön dişleri alt çenesinin hizasına gelip ağızlarını açamayacak duruma gelir. Bunu engellemek içinde devamlı suret ile kemirmek zorundadırlar.

Bu kemirme işlemi, genellikle kablo gibi malzemelerde faydalanarak yaparlar. Bu kemirme esnasında, ortaya çıkan artı ve eksi enerji kablolarının, birbirine temasıyla veya kemirerek açtıkları kabloluların üzerlerine, idrarlarına yaparak kısa devreye sebep olup yangın çıkarma riskleri bulunmaktadırlar.

Farelerin hangi türden olduklarını nasıl anlayabiliriz?

Farelerin tür tespitlerini yapmak için ilk olarak farenin bulunduğu ortamlarda dışkı tespitinin yapılması gereklidir. Farelerin bıraktığı dışkı büyüklüklerine, dışkıların şekillerine göre tür tespiti yapılarak, tespit edilen farenin türünün yaşam döngüsüne göre ana kaynağı veya yaşam alanlarının tespiti yapılarak, fare ilaçlaması yapılmalıdır.

Tür tespiti yapılmadan yapılacak olan fare ilaçlaması, kesin başarılı sonuç vermeyebilmektedir. Çatı faresinin, severek yediği fare zehiri farklı olabilir, lağım faresinin severek yediği fare zehiri farklı olabilir.

Her fare zehiri her fare için cezbedici olmayabilir. Kontrolsuz şekilde ortalığa bırakılan fare yemleri, fareler tarafından yenilen yemlerde, tüketim oranlarının görülmeyeceğinden dolayı yapılmaması gerekir.

Fareleri öldürmeden nasıl yok edebiliriz?

Eğer farelerin ölmeden evlerden uzaklaştırılmasını istiyorsanız eğer, içerisinde fare zehiri olmayan canlı yakalama ekipmanları veya içerisine kaşar peyniri veya çekici gıda maddeleri konulan tel fare kafeslerinde kullanarak, fareleri canlı yakalayıp evinizden çok uzak noktalara bırakarak yaşamalarını sağlayabilirsiniz.

Ancak bu dış ortama bırakmış olduğunuz farelerin, çok fazla yaşama sansı bulunmamaktadır. Bunun nedeni ise doğal düşmanları olan karga, sahin ve atmaca ve yılanlar tarafından bırakmış olduğunuz fareler, avlanarak öldürüleceklerdir.

Fareler tek birey yaşamadıklarından ve toplu olarak yaşadıklarından dolayı, fareleri canlı kapanlar ile toplayarak ortamdan yoketmenizi uzun bir süreç alabilir ve belli bir sonra, bu kafeslere giren fareleri gören diğer fareler, bir daha kolay kolay bu canlı yakalama cihazlarına rağbet göstermezler.

İşletmelerde, sanayi kuruluşlarında en etkili fare mücadele yöntemi, fare konusunda uzman kişiler tarafından yürütülecek olan fare ilaçlama hizmeti olacaktır.

Akreplere, çiyanlara ve diğer zararlı böceklere karşı enerji santrallerinde ilaçlama

Enerji santralleri yapısı ve özelliği gereği kelimenin tam anlamıyla dağ başlarında, evlerden insanlarda uzak, tüm memeli hayvanların ve ciğersiz hayvan türleri olan böceklerin evlerine yapılmış tesislerdir.

Bu kadar tenha, ıssız  arazilere yapılan dış alanlarda yaşayan zararlı, zararsız tüm canlılar, gerek tesislerdeki ışığa, gerekse kontrolsüz tesis dışına temiz su ve pis su atıklarına veya evsel atıklara doğru gelmektedirler.

Bu gelen canlı türlerinin bazıları zehirli bazılarıları ise zehirli olmayıp ancak korkutucu bir fiziğe sahip olmaktadırlar. İlaçlama uygulamamız esnasında, normal yaşam koşullarında görmediğimiz türden böcekleri, bu sahalarda görmekteyiz.

Dış alanlardan, tesis içlerine girebilecek olan tüm zehirli, zehirsiz böceklere karşı etkili, uzun süre yüzeyde kalabilme özelliğine sahip, mikro kapsül özelliği bulunan böcek ilaçları kullanarak, ve bu etkili ilaçları da uygun ekipmanlar ile kullanarak, başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Enerji santrallerinde kullanacak olduğunuz, böcek ilaçları, haşere ilaçları, akrep ilaçları dünyada kabul edilen en iyi ilaçlar olsa bile, ilacın hazırlanış şekli, yüzeye uygulama şekli, yüzeyin fiziki yapısı da çok önemlidir.

İlaçlama sonrasındaki, ilaçlama uygulama personelleri tarafından yapılacak gözlemler, ölü böcek popülasyonu ve ilaçtan etkilenerek ölen böcek türleri, yapılacak olan böcek ilaçlaması ile doğru orantıda olma zorundadır.

İlaçlama uygulamasından sonra 1 ay sonra bile, dışarıdan enerji santralleri iç kısımlarına giren böceklerin ölüyor olması gerekmektedir. Eğer canlı böcek sayısı, ölen böcek sayısından fazla ise yapılan ilaçlama uygulamasının yetersiz veya eksik olarak yapıldığının belirtisidir.

Aden ilaçlama Çevre Sağlığı Hizmetleri olarak, 7 gün 24 saat 0232 2550101 numaralı telefondan keşif ve randevu talebi oluşturabilirsiniz.

Enerji santrali ilaçlama, fabrika ilaçlama ve diğer ilaçlama konularında. 0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz