fumigasyon

Fumigasyon İlaçlaması

Aden İlaçlama Çevre Sağlığı Hizmetleri  Ticaret Limited Şirketi sektörel yenilikleri izleyerek müşterilerine, iyi hizmet, detaylı ilaçlama uygulamaları, ruhsatlı fumigasyon ilaçlamaları, ev dezenfeksiyon, COVİD 19 dezenfeksiyonu, su depolarının temizliğive dezenfeksiyonu, su sebili temizliği ve dezenfeksiyonu hizmetlerini sunmak amacıyla hizmet sürecine başlayıp, MEMNUNİYETİNİZ, REFERANSIMIZDIR Sloganı ile İzmir İlaçlama firmaları hizmet sıralamasındaki en üst sıralamaya ulaşıp ve zirvede kalmak için mücadele etmektedir.

Aden İlaçlama, Dezenfeksiyon ve Fumigasyon İlaçlama Şirketi, HACCP Gıda Güvenliği Sisteminin temel prensiplerine dayanan BRC, YUM, AIB, IFS ve benzeri uluslararsı gıda yönetim ve kalite standtardlarına uyumlu IPM Internatıonal PestManagement, Pest-Kontrol prosürlerine uygun ilaçlama hizmetlerini yürütmektedir. Gerçekleştirdiğimiz ilaçlama uygulama hizmetlerimizi İşletmelerdeki hijyen, yalıtım, depolama gibi ilaçlama ile ilgili alınması gereken tedbirler ile, bağlantılı düzenleyici ve önleyici tedbirler hususları için danışmalık hizmetleri verilmektedir.

fumigasyon i̇laçlaması
Fumigasyon İlaçlaması

Aden Çevre Sağlığı Hizmetleri Faliyet Alanları

  • Pest Kontrol (Haşere ve Zararlılar ile Mücadele ve Kontrol Sistemi),
  • Pest Control ile İlgili Tüm ürünleri Temini,tedariği ve satış hizmetleri,
  • Depolanmış Ürünlerde oluşabilecek,ürün zararlıları ve kontrol mücadelesi,
  • Fumigasyon (Üretim Yerleri, Ürün Depolama Alanları, Hammedde ve Yarı mamul, mamul ürünlerinin Fumigasyon ilaçlama Hizmeti.
  • Kuş Kontrolü
  • İçme ve Kullanma Suyu Depolarının Temizliği
  • İçme ve Kullanma Suyu Depolarının Dezenfeksiyonu
  • Su Sebillerinin Temizliği ve Dezenfeksiyonu
  • İçme ve Kullanma Sularının Mikrobiyolojik Analizlerinin Yaptıtılması
  • Yaşam Alanlarının COVİD 19, Virüs, Bakteri, Patojen, Mantar türlerine karşı Dezenfeksiyon Hizmetleri
  • Belirtilen Tüm Maddeleri kapsayan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

Ürün Zararlıları ve Depo Zararlıları Nelerdir?

  • Baklagil Tohum Böceği
  • Boynuzlu Böcek
  • Küçük Kırma Biti
  • Kırma Biti
  • Tatlı Kurt
  • Dişli Böcek
  • Testereli Böcek
  • Bugdağ Biti
  • Pirinç Biti
  • Mısır Biti
  • Ekin Kambur Biti
  • Un Biti
  • İncir Güvesi
  • Değirmen Güvesi
  • Kuru Meyve Güvesi
  • Un Güvesi
  • Arpa Güvesi
  • Un Akarı

Baklagil Tohum Böceği

Baklagil Tohum Böceği, baklagillerde görülmekltedir. Kısaca açıklamak gerekirse, vücut uzunlukları Baklagil Tohum Böceğinin boyu 3 ile 5 mm arasında değişiklik göstermektedir. Vücutları yassı, oval, basık yapıdadır. Kahverengi, grimsi ve siyahımsı renktedirler. Vücutlarının üzerinde kıl ve siyah tüyler bulunur. Baklagil tohum böceğinin larvaları, baklagil tanelerinin içinde oyuklar meydana geti ererek, baklagil ürününün besin değerinin ve ekonomik değerinin düşmesine sebebiyet verirler. Bu şeklide delik olan ürünler hayvan yemi ve gübe dahi kullanılamazlar. Baklagil tohum böcekleri, larvaları beslenmeleri sonucunda tanelerde, kalite, çimlenme gücü ve ağırlık kayıplarına neden olurlar. Bu tür ürün zararlısının tespit edildiği depolama alanlarında, ürünün muhafaza edildiği silolarda fumigasyon ilaçlaması yapılması gereklidir.

Boynuzlu Böcek

Boynulu böcek erginleri, bulunduğu tarım ürünlerinin içine yaklaşık olarak 200 yumurta bırakırlar. Bu bıraktıkarı larvaların gelişme ve larvadan çıkıma süresi yaklaşık iki ayı bulmaktadır. Boynuzlu böcek salgıladıkları salgı ve pisliklerinden dolayı, ürün özelliğini kaybederek zarara yol açarlar. Yoğun boynuzlu böcek olan, tarım ürünlerinde küflenme, böcekten dolayı ürünlerde kokuşmalar oluşur. Bu tür ürün zararlısının tespit edildiği depolama alanlarında, ürünün muhafaza edildiği silolarda fumigasyon ilaçlaması yapılması gereklidir.

Küçük Kırma Biti

Küçük kırma bitinin larvada bulunma süresi, 5 ile 9 hafta arasında değişiklik gösterir. Erginler yaklaşık olarak 9 ay ürün içerisinde yaşamaya devam ederler. Gıda ürünleri ile beslenerek ekonomik açıdan zarar verirler. Bu tür ürün zararlısının tespit edildiği depolama alanlarında, ürünün muhafaza edildiği silolarda fumigasyon ilaçlaması yapılması gereklidir.

Kırma Biti

Küçük kırma bitine oranla daha uzun yaşarlar. Yılda dişi kırma biti zararlısı yaklaşık 4 dölleme yapar. Genellikle un da beslenirler. Unlarda beslenme sonucu ürün gri renge dönüşür ve açılaşarak çabuk küflenir. Bu tür ürün zararlısının tespit edildiği depolama alanlarında, ürünün muhafaza edildiği silolarda fumigasyon ilaçlaması yapılması gereklidir.

Tatlı Kurt

Tatlı kurtlar, kış aylarını kurutulmuş ürünlerin içerisinde geçirip, bu ürünlere zarar verirler. Bu tür kurutulmuş ürünlerin artı 2 derecede soğuk hava depolarında bekletilmesi gereklidir. Ürün içerine bırakılan larvalar, havaların ısınmasıyla birlikte Mayıs ayında larvalarında çıkış yaparlar

Dişli Böcek

Dişli Böcek normal şartlar altında 10 aya kadar yaşayabilirler, ancak hareketsiz kalan ürünlerde bu sürenin üç yıla kadar uzadığı gözlemlenmiştir. Depoda ürünün yükselmesine ve buna bağlı üründe kızışma ve küflenme yapar.

Testereli Böcek

Testereli böcek ürünlerin köşe kıısmlarında yiyerek ürünün zarar görmesini sağlar ve ürün ekonomik açıdan zarar görür. Zarar gören mısır tipi ürünler genellikle yem fabrikalarda değerlendirilmektedir.

Buğday Biti

Bakliyatlarda ve buğday türü ürünlerde karşımıza çıkmaktadır. Yoğun poulasyon tespit edilen ürünlerde üründen geriye sadece taneler ve kabukları kalır. Evimize almış olduğumuz bakliyatlarda karşımıza çıkarlar. Bunun nedeni ise ürünün yanlış depolana şartları ve fumigasyon ilaçlamasının yapılmamasından kaynaklıdır.

Pirinç Biti

Pirinç biti ürün zararlısı,ürün çerisine bırakılan larvalardan çıkma süresi ortalama 30 gündür. Pupadan çıkan erginler bir hafta içinde larva bırakmaya başlarlar. Ergin pirinç bitleri ürünün dışından ürünü kemirerek zarar verirler. Larvalar ise tanenin içinde yaşamakta ve ürünün iç kısmını yiyerek zarar verirler. Pirinç biti zararlısının yoğun olduğu zamanlarda tanenin sadece parçalanmış kabukları kalır, üründe kızışma ve küflenme oluşur.

Mısır Biti

Mısır bitide aynı pirinç biti gibi larva ve erginleri ürünün içinden ve dışından zarar vererek ürünü kullanamaz hale getirirler.

Ekin Kambur Biti

Yumurtadan çıkan ekin kambur biti larvaları, etrafındaki gıda maddeleri ile beslenirler. Ergin ekin kanbur bitleri gıda maddelerine zarar verip beslendiklerinden dolayı ürün tahribatına neden olurlar.

Un Kurdu

Un kurdu zararlısı bulaştıkları ürünlerde yoğun bir biçimdr beslenerek ağırlık kayıpları oluştururlar. Gömlek kalıntılar, pislikleri ve salgıladıkarı ağ maddeleri nedeniyle, ürünler nitelik kaybına uğrar.

Kuru Meyve Güvesi

Larvalar bulundukları dıda ortamında beslenerek ürün kayıplarına neden olurlar. Çıkardıkları pislikler ve değiştirdikleri gömlek ve baş kapsülü kalıntıları ile ürünün niteliğini bozarlar.

Ülkemizde tarım ürünlerinde en çok karşılaştığımız, ürün zararlıları ile mücadele edilmediği taktirde, bir çok zorluklara çekerek ürettiğimiz ürünleri çok kolay kaybedebiliriz. Ekonomik açıdan yetiştirdiğimiz tarım ürünlerini uzmanların belirtmiş olduğu yerlerde, belirtilen sıcaklık ve nem koşullarında muhafaz etmeliyiz. Tüm bu uygun koşulların oluşmasından sonra ürünlerimizin zarar görmemesi ve ürün içerisinde  bulunma ihtimali olan, ergin ürün zararlılarına karşı fumigasyon ilaçlaması yapılması gereklidir.

Firmamız Gıda ve Tarım Bakanlığı, Zirai Karantina Müdürlüğü tarafından istenilen uygun koşulları sağlayarak, fumigasyon ilaçlama Ruhsatına sahiptir. Zirai karantina tarafından Manisa ilinde Manisa Fumigasyon ilaçlaması, Denizli ilinde Denizli Fumigasyon ilaçlaması,B alıkesir ilinde Balıkesir Fumigasyon ilaçlaması ve Aydın ilinde Aydın Fumigasyon ilaçlaması için yetkilendirilmiştir.

İlaçlama şirketi, Aden ilaçlama Çevre Sağlığı Hizmetleri olarak, 7 gün 24 saat 0232 2550101 numaralı telefondan keşif ve randevu talebi oluşturabilirsiniz.

0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz.