çekirge
24 Oca

Çekirge

Çekirge, kendi boyutlarından yaklaşık 20 kat yükseğe sıçramalarıyla bilinmektedirler. Dünya üzerinde keşfedilen ve bilinen yaklaşık on sekiz bin çekirge türü bulunmaktadır. Çekirgelerin boyutları yaklaşık 10 santimetreye kadar uzayabilmektedir. Çekirgelerin büyük bir kısmı kahverengi ve yeşil karışımı bir dış görünüşe sahiptir.

Dişi çekirgeler, erkek çekirgelere göre daha iri ve geniş yapılıdırlar. Bunun sebebi ise dişi çekirgelerinin karın bölgesinde yüksek sayıda yumurta taşıyabilme özelliklerini olmasından dolayıdır. Çekirgeler dünya üzerinde kutuplar ve soğuk bölgeler dışında hemen hemen her yerde görülür ve genellikle büyük koloniler halinde dolaşırlar. Çekirgeler genellikle otçul bir beslenme biçimine sahip olduklarından dolayı genellikler tarlalarda görülür ve tarlalarda bulunan tahıllardan, otlardan ve yapraklardan beslenirler.

Çekirge istilaları genellikle tahıl tarlalarında görülmesiyle birlikte ekinlere büyük zarar vermektedir. Çekirgelerin ömrü yaklaşık 4 ay olsa da yüksek yumurtlama ve hızlı üreme özelliklerinden dolayı çekirge istilası durumlarında profesyonel ilaçlama olmadan kurtulmak çok zordur.

Çekirge Zararları

Çekirgeler beslenmek için çiçeklerin, tahılların ve meyve ağaçlarının tomurcuklarını ve ağaçların yapraklarını yiyerek ekinlere zarar verirken tarımsal olarak ürün yetiştiricilerine büyük zarar ettirmektedirler.

Bahar aylarında havaların ısınmasıyla birlikte çekirgeler yumurtalarından çıkıp, hızlı bir şekilde erişkin hale gelmektedir. Beslenme ihtiyacı duyan çekirgeler de toplu olarak yeşil alanlara saldırmaktadır.

Ekinlere zararlarının dışında çekirgeler eğer yiyecek bulamıyor veya açsa pamuklara, pamuklardan yapılmış ürünlere saldırarak beslenmeye çalışmaktadırlar.

çekirge türleri
Çekirge Türleri

Çekirge Türleri

Dünya üzerinde yaklaşık 18 bin çekirge türü bulunurken ülkemizde bu çekirge türlerinden yalnızca birkaç tanesi bulunmaktadır. Ülkemizde sıklıklar görülen çekirge türleri ise şunlardır;

Top Başlı Çekirge: İsminden de anlaşılacağı gibi bu çekirgenin baş kısmı diğerlerine göre daha yuvarlaktır.  Top başlı çekirgeler yumurtadan çıktığında yeşil renkli iken erişkinliğe ulaştığında renkleri açık kahverengine dönmektedir.

Bozkır Dybok Çekirge: Ülkemizde en sık görülen çekirge türlerinden birisi olan bozkır çekirgesi genel olarak yeşil renkte olup uzun ve ince bir yapıya sahiptir. Avcı çekirge türlerinden birisi olmasıyla birlikte tarla ve ekinlere saldırganlığıyla bilinir.

Gri Çekirge: Gri çekirgeler de bozkır çekirgeleri gibi ülkemizde fazlasıyla bulunur ve tarlalarda sıklıkla görülmektedir. İsmi gibi gövdesi de gri olan bu çekirgeler diğer türlerine göre daha küçük boyludur.

Çekirge İlaçlama

Çekirgeler genel olarak geniş alanlarda, bahçelerde ve tarlalarda bulunmasından dolayı diğer haşerelere göre ilaçlaması daha zor bir böcek türüdür. Yoğun görüldüğü yerlerde ürünlerin ve bitkilerin zarar görmemesi için çekirge ilaçlama işlemleri profesyonel ekipler tarafından yapılması gerekmektedir. İlaçlama firmaları aracılığıyla bahçe ve tarla gibi geniş, ot ve yeşilliklerin bulunduğu alanlar tarımsal ürünlere ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ilaçlanarak istilalaların önüne geçilmektedir. İlaçlama firmaları tarafından kullanılan, önleyici ilaçlar insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde ürtilmektedir.

İlaçlama şirketi, Aden ilaçlama Çevre Sağlığı Hizmetleri olarak, 7 gün 24 saat 0232 2550101 numaralı telefondan keşif ve randevu talebi oluşturabilirsiniz.

Ve en önemlisi 20 yıla aşkın İzmir böcek ilaçlama ve ilaçlama saha tecrübesi,uygulama tecrübesi bulunan İzmir İlaçlama Firmamız Aden ilaçlama tarafından özel makinelerimiz ile yapacak olduğumuz böcek ilaçlaması için bizlere 0.232.2550101 numaralı telefonlardan ulaşabilrsiniz.

0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz.