Böcek Çeşitleri

Genel olarak en çok bilinen ve sürekli karşımıza çıkan böcek türleri.

Karıncalar

Karıncaların en önemli özelliği sıcağı seviyor olmalarıdır.  Dünyada yaklaşık 15.000 çeşidi olan karıncalar sosyal bir böcek türüdür, koloniler ya da gruplar halinde yaşarlar. Hangi çeşit olduğuna bağlı olarak milyonlarca karınca bir koloniyi oluşturabilir.

Kendi ağırlıklarının 20 katına kadarını taşıyabilirler. Kraliçe, dişi ve erkeklerden oluşan bu toplulukta kraliçe ve erkek karıncalar kanatlıdır. Karıncaların gözleri yoktur, zemindeki titreşimleri algılayarak yönlerini bulurlar. Gündelik hayatta rastladığımız çeşitleri zararsız gibi görünse de ısırdığında bunu hissedersiniz.

Termit

Termitler karıncalar gibi sosyal bir türdür, gruplar halinde yaşarlar. Termit kolonileri hiç durmaksızın 7/24 beslenirler. Ahşap başta olmak üzere zemin döşemelerini hatta duvar kâğıtlarını bile yerler. Bu yüzden dünyada ciddi maddi hasarlara neden olurlar. Termitlerin dünyada bilinen 2.000 çeşidi bulunur.

Tahtakurusu

Tahtakuruları sıcakkanlı memeli familyasından olan her tür hayvanın kanıyla beslenebilir. İnsanlar en sevdikleri besin kaynağıdır. Çünkü kürklü bir hayvanı ısırmak, hayvanın derisine ulaşmak açısından zordur.

Oysa insan derisi üzerinde ısırmalarını zorlaştıran hiçbir engel yoktur.  Tahtakurularına mekânlardaki çatlak ve yarıklarda ve hatta yatağınızda rastlayabilirsiniz.

Tahtakurusu ısırdığında cilde iki şey salgılar. Birincisi tükürükleridir. Bu sayede ısırıklarının açtığı yaradaki kan pıhtılaşmaz, beslenmeleri kolaylaşır. İkincisi ise uyuşturucu bir salgıdır. Böylece sizi bir tahtakurusu ısırdığında fark etmezsiniz, o da kanınızı emmeye rahatça devam eder. Yatağınızda tahtakurusu olup olmadığını küçük kan lekelerinin varlığından anlayabilirsiniz.

Sinek

Sinek türünün yaklaşık bir milyon alt çeşidi bulunmaktadır. Bilinen türlerin sayısı ise sadece 150.000’dir. Diptera familyasından olan sineklerin doğal dengeye büyük katkıları bulunmaktadır. Tropikal bir iklimde yaşamıyorsanız, karasinek, sivrisinek, meyve sineği günlük hayatta en çok karşılaştığımız çeşitleridir. Her yere yumurtalarını bırakabilirler. Bu yüzden evdeki tüm gıdaların paketli, ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edilmeleri gerekir.

Zararsız gibi görünen karasinek türü bile insan sağlığını etkileyebilecek bakterileri yiyeceklerimize ve yaşadığımız mekânlara taşıyabilirler. Böyle bir durumda karşılaşılabilecek sağlık sorunlarının en basiti gıda zehirlenmesi olacaktır. 

Akar

Örümcek ailesinden gelirler. 0,1 – 0,5 mm arasındaki boyları ile çıplak gözle görülmeleri mümkün değildir. İngilizce adları olan mite Türkçede de kullanılmaktadır.  Akar birçok böcek çeşidi gibi nemli ve ılık ortam sıcaklığında yaşarlar. Yaşam alanları tekstilden mamul her türlü yüzeydir ve ana besin maddeleri ise insan teninin tekstil ürünleri üzerindeki döküntüleridir.

Gümüş Böceği

Adını renginden alan bu böcek çeşidi halk arasında gümüşçük olarak da anılır. Kanatları yoktur ve boyları 13-25 mm arasındadır. Gümüş böcekleri çok hızlı hareket ederler, yakalayabilmeniz zordur. Ancak bu hızları sadece zeminler için geçerlidir, duvarlara aynı hızla tırmanamazlar. Işığı sevmezler ve %75 – %95 neme sahip olan ortamlarda yaşarlar.

Şehirlerde çatı katlarında, bodrumlarda ve özellikle banyodaki tüm yüzeylerde gümüş böceklerine rastlamak mümkündür. Sadece gıda maddeleriyle değil, tüm paketleme malzemeleri ile beslenebilirler.

böcek çeşitleri
böcek çeşitleri

Örümcek

Örümcek Antarktika dışında dünyanın her yerinde rastlanan böcek türüdür. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre dünyada 48.200 türü bulunmaktadır. Sadece sıvılarla beslenebilirler. Bu yüzden avına bazı enzimler salgılar böylece avını sıvılaştırır. Dört çift göze sahiptirler. Karınlarından ürettikleri ipekle hem yaşam alanlarını hem de avlanmak için gerekli olan tuzaklarını kurarlar.

Alman Hamam Böceği

Ülkemizdeki yaygın adı kalorifer böceğidir.  Alman hamam böceği renkleri sarımtıraktır ve boyları 1-2 cm arasındadır. Bu açıdan diğer hamamböceklerine göre boyutları daha küçüktür.

Bir evde bulunan her maddeyi yiyebilirler, ev dekorasyonunda kullanılan sentetik maddeler dâhil.  Çiftleşen iki alman hamam böceği yılda 35 milyon yumurta üretebilir. Bu çoğalma sayısı, mekanlar ve mekan sakinleri için korkutucu bir rakam.

Amerika Hamam Böceği

Amerikan hamam böceği, dünyada en çok rastlanan hamam böceği çeşididir. Aslında adı yanıltıcıdır çünkü kökeni Afrika’dır. Genel olarak ısıran bir böcek türü değildir. Yine de nadir rastlanan ısırma vakaları taşıyıcısı oldukları bakteriler açısından hafife alınmamalıdır.

Doğu Hamam Böceği

Bu hamamböceği türü boyut olarak türünün en büyükleri arasındadır. Öyle ki 18-27 cm’e kadar büyüyebilirler. Gündelik hayatta rastladığımız hamamböceği türlerinden farklı olarak kanatları vardır ancak uçamazlar. Ana vatanları Karadeniz Kıyılarıdır. Ancak Hazar Denizi çevresinde de yaygınlardır. Çeşitünün en büyüklerindendir. Boyları cinsiyetlerine göre 18-27 cm kadar olabilmektedir.

Diğer böcek ve haşere türlerini incelemek için tıklayın.

Ve en önemlisi 20 yıla aşkın İzmir böcek ilaçlama ve ilaçlama saha tecrübesi,uygulama tecrübesi bulunan İzmir İlaçlama Firmamız Aden ilaçlama tarafından özel makinelerimiz ile yapacak olduğumuz böcek ilaçlaması için bizlere 0.232.2550101 numaralı telefonlardan ulaşabilrsiniz.

0232 255 01 01 numaralı telefonlardan 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca iletişim formumuzu doldurarak da bize ulaşabilirsiniz.